Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
  Bombacıların, Esed’in desteğiyle Kuzey kısmı tamamen PKK kontrolüne geçen Suriye’de özel olarak görevlendirilip Kamışlı üzerinden Türkiye’ye girdikleri, Ceylanpınar’da buluştukları H.D. vasıtasıyla da İzmir’e geldikleri öğrenildi. Şüphelilerin, patlamada kullanılan bombaların yapımı için teröristlere, gübre, çivi, bilye, termos gibi malzeme temin edip teröristlerin Şanlıurfa’dan getirilmesine yardımcı oldukları belirlendi. 
Bu arada, yaralı ele geçirilen 'Yunus Çiçek' kod adlı bombacıyı İzmir’den giden özel bir ekibin Şanlıurfa polisiyle birlikte sorguladığı, Kürtçe bilen bir polisin de sorguya katıldığı öğrenildi. Yaklaşık 16 saat süren sorguda, bombacının, “6 yıldır dağdayım. 12 bayramdır babam ve annemi görmüyorum” dediği belirtildi. Suriye’deki iki ayrı kampta bulunan iki bombacının, özel talimatla Kamışlı üzerinden Türkiye’ye girdikleri, aldıkları talimat gereğince Foça’da bombalı saldırı düzenlemek için İzmir’e geldikleri kaydedildi. İzmir’de Bayındır’da önceden saklanmış olan bombaları gömülü oldukları yerden çıkaran bombacıların, 3 kardeşin yardımıyla da diğer bomba malzemelerini temin ettikleri, yine aynı kişiler tarafından otomobille Foça’ya götürüldükleri belirtildi. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Menemen’e kadar yürüyerek gidip orada 2 gün kaldıkları, dolmuşla Manisa’ya gidip 20 gün dağda saklandıkları ortaya çıktı.
Bombacıların patlamada yaklaşık 10 kilo A4 patlayıcı kullandığı, termos içine konulan bombalardan ilkinin uzaktan kumandalı, diğerinin ise zaman ayarlı olduğu kaydedildi. 8 dakikaya ayarlanan bombanın ise ölü ele geçirilen Ahmet Bal kod adlı terörist tarafından patlatıldığı tespit edildi. Emniyet yetkilileri, zanlıların yakalanmasıyla birlikte, PKK’nın Şanlıurfa ile İzmir arasındaki kurye bağının koptuğunu vurgularken, “Suriye kapılarının Türkiye’ye açılmasıyla birlikte örgütün ülkeye girişi kolaylaştı. Esed’in desteğini alan çok sayıda PKK bombacısı da ülkeye girdi” dedi.
İzmir Emniyeti’nde sorguları tamamlanan 3 kardeş Ş.R, Ş.R, K.R, F.K. adliyeye sevk edilirken H.D’nin ise işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim