Foça'yı Festival Sevinci Sardı Foça'yı Festival Sevinci Sardı
Foça Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Sanat Meclisi’nce düzenlenen etkinlikte 50 dolayında kitapsever 12.00 -12.30 saatleri arasında kitap okudu. Büyükdeniz Aşıklar Caddesi üzerindeki Anfi Kafe'de buluşan vatandaşlara, Foça Belediyesi Başkanı Gökhan Demirağ ve Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer de katılarak destek verdi.
Grup kitap okurken çevrede bulunan kedilerin izlemesi, çiçekler arasında dolanan bir kaplumbağa’nın önüne kitap konularak okuyor görünümü oluşması ise ilginç görüntüler oluşturdu.
Foça Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Sanat Meclisi Başkanı Nuray Çiloğlu, kentte kurulu Kitap Kulübü ile bu tür faaliyetlerde önceden de bulunduklarını, bugünkü etkinliğin Türkiye’nin 81 ili ve ilçelerinde insanların aynı anda kitap okumaları yönüyle önemli olduğunu söyledi. Nuray Çiloğlu, “Ankara Edebiyatçılar Derneği ile Kütüphaneciler Derneği’nin çağrısıyla bir araya geldik. Bahar havasında Ege’nin güneşinin aydınlığı ve sıcaklığında kitaplarımızı açtık. Ülke insanlarımızla birlikte bu etkinliğe ortak olduk. Kütüphane Haftasında çarşamba ve cuma günüde aynı saatlerde bir araya gelerek kitap okuyacağız. Daha sonra yıl boyunca bu faaliyeti haftada bir gün olmak üzere devam ettireceğiz. Sayımız gün geçtikçe artıyor. Aramıza özellikle gençler başta olmak üzere her yaştan okuyucuları katarak çoğalıyoruz, kaybolmaya yüz tutan bir alışkanlığı hep birlikte yeniden kazanıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim