Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette Beratcan'ın anne ve babası ifadeleri için emniyette
Gezi Parkı'nda süren eylemlerin 10. gününde eyleme destek için sanatçıların vereceği konser sosyal medyada büyük tepki topladı. Bazı sanatçılar konser planlarını iptal etti. Halk Tv’nin canlı yayınına katılan Sezen Aksu, Gezi Parkı eylemleri ve konsere neden katılmayacağıyla ilgili açıklamalar yaptı.
İŞTE SEZEN AKSU’NUN AÇIKLAMALARI:

“Dünyadaki ilk gençlik devrimi bu… Orada bir şarkı söylenecekse, ben hiç kimse olarak giderek yanlarında durmak isterim. Karşılıklı bir uzlaşmaya gidecek ortak müzakere yolu olursa konser vermek düşünürüm. Ama bu çocukların şarkısı benden güçlü. Ben Gezi Parkı konserlerinde olmayacağım. Bunlar sizinle paylaşmak istedim. Bu genç çocukların önünde saygıyla eğilmek istediğimi söylemek istedim.”

Gezi Parkı eylemine destek veren birçok sanatçı ve grup bu akşam 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde buluşacak. Oradan meydana yürüyecek olan müzisyenler saat 20.00’de Gezi Parkı’ndakilere konser verecekti.

Konsere katılacağı açıklanan sanatçılar arasında bulunan Sezen Aksu, Demir Demirkan, Sertap Erener, Can Bonomo ve Onur Akay bu çağrıya kayıtsız kalmayarak konsere katılmayacaklarını açıkladı. Demir Demirkan “Müzik insanları bir araya getirir ama henüz zamanı değil” dedi. Sanatçı Sertap Erener ise, twitter hesabı üzerinden 'Bugün ve yarın gezi parkındaki konserlerin erken olduğunu düşündüğüm için katılmıyorum. Duyurularda ismim varsa dikkate almayın lütfen!' açıklamasında bulundu.

Gezi Parkı yorumları:

Sertap Erener: Bugün ve yarın gezi parkındaki konserlerin erken olduğunu düşündüğüm için katılmıyorum. Duyurularda ismim varsa dikkate almayın lütfen!

Gurup Yorum: Taksim'deki yürüyüşümüz ve Gezi parkı konseri iptal olmamıştır. Konserlerimizin, yürüyüşümüzün amacı ortadadır....

Can Bonomo: Gezi Parkı konseri için henüz erken. Ortada kutlayacak bir durum yok. Maksat İnsanları bir araya getirmekse insanlar onu kendi yaptı zaten.

Toygar Işıklı: Gezi parkı konseri sanırım iptal ediliyormuş.Doğru bir davranış.Mutlaka iyi niyetli bir hareket ama şu an zamanı değildi.

Onur Akay: Bu konserin iptal edilmesi bence hayırlı olur. Zaten İnsanları bir araya gelerek mesajı verdi. Şarkılara gerek yok.

Şenay Düdek: Gezi Parkı konseri icin bu telaş niye?Ne sizler ne siyasi partiler bu işten nemalanmasin.Yakma,yıkma olmadan,hak ve özgürlüğe gölge dusmesin

Tuğba Özay: Gezi parkı konseri olursa eğer Türkanlar,yayayalar,yatcazkalkıcazlar çalmaz ... Barış türküleri söylenir ancak .. Çok tepkiye gerek yok ..

Seda Üren: Şarkılarımızı her zaman her yerde hep bir ağızdan söyleyebiliriz; şu an mikrofona ve show'a gerek yok.
Editör: TE Bilişim