ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Sosyal yardımlaşmanın markası haline gelen ve halk arasında ‘İyilik Bankası’ olarak bilinen Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’nin dağıttığı umut ışığını yükseliyor.
Gaziemir belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un seçim öncesi gerçekleştirmeyi düşündüğü en önemli projelerinden biri olan ve 2009 yılı haziran ayında kurulan Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği büyüyerek yoluna devam ediyor.
Halk arasında ‘İyilik Bankası’ olarak bilinen derneğin başkanlığını eşinden devralan Birsen Şenol, aralık ayında yapılan genel kurulda oyların tamamını alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Gıda ve giysi yardımından, eğitim alanında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs yardımı ile yurt yapımına kadar geniş bir yelpazede çalışma yapan dernek, 180 üyesi ve Gaziemirli vatandaşların katkısıyla bin 307 aileye yardım eli uzatıyor.
Türkiye’de olduğu gibi Gaziemir’de de birçok ailenin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen dernek başkanı Birsen Şenol, “Biz dernek olarak bağışta bulunanlar ile ihtiyacı olanları bir araya getiriyoruz. Topladığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, onlara insanca, onurlarını kırmadan, rencide etmeden yardım eli, dost eli uzatıyor, yaralarına merhem oluyoruz” diye konuştu.
Gıdadan giysiye, ev eşyasından öğrenci bursuna kadar insanların her türlü ihtiyaçlarına cevap veren dernek insanlar tarafından ailelerinin bir parçasıymış gibi görülüyor. İnsanların kendileriyle sadece ekonomik sıkıntılarını paylaşmadığını aynı zamanda kişisel sıkıntılarını da paylaştığını belirten Şenol, derneği baba ocağı olarak görenlerin olduğunu da söyledi.


Derneğin 2013 yılı projelerinin başında eğitimin geldiğini söyleyen Şenol, 2013 yılının dernekleri için eğitime destek yılı olduğunu söyledi. Gaziemir’deki maddi durumu kötü olan öğrencilere puanlama sistemiyle burs veren dernek kız yurdu yaparak eğitime verdiği desteği büyüteceklerini dile getiren Şenol, “Ben gövdemi koydum, sizler de gelin elinizi taşın altına koyun” diyerek herkesi dernek çatısı altında göreve davet etti.

Editör: TE Bilişim