Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri Sıcak Havaların Cep Yakmaması İçin 8 Öneri
  İzmir'in Foça ilçesinde teröristlerin sabah saat 08.00 sıralarında görevli askerleri taşıyan askeri servis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri patlayıcıyı patlatmaları sonucu yaralanan 11 askerden 6’sını tedavi gördükleri Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi'nde ziyaret eden İzmir Valisi Cahit Kıraç, yaralıların durumu hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Vali Kıraç, "11 yaralı askerimiz ve bir şehidimiz var. Yaralı askerlerimizi ziyarete geldik. Milletimizin başı sağolsun. Sabah 8 çeyrek sularında askeri servisi taşıyan araç hain bir saldırıya uğramıştır. Olay yerinde iki ayrı patlama meydana gelmiştir. 11 yaralı askerimizin 3 tanesinin Menemen Devlet Hastanesi'nde, 2 tanesinin Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde, 6'sının Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavileri sürüyor. İnşallah bu kaybımız son olur. Üzüntülüyüz. Olay yerinde operasyonlarımız devam ediyor. Havadan, karadan saldırganların yakalanması için elimizden geleni yapacağız. Arama aktarma çalışmalarımız yapıldı" dedi. 
Vali Kıraç, şehidin isminin ise Uzman Çavuş Özkan Ateş olduğunu bildirdi. Vali Kıraç, açıklamasının ardından Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret edeceğini ifade etti.
Vali Kıraç ile birlikte İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan ve Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da hastaneye gelerek, yaralıların tedavisi hakkında bilgi aldı. 
Bu arada, hastane çalışanları ve vatandaşlar sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrılar üzerine yaralı askerlere kan bağışında bulunmak için hastaneye koştu. Vatandaşlar, terörü lanetlemek için yakalarına siyah kurdeleler takarak hastane önünde bekledi. Ege Üniversitesi'ne sevk edilen yaralı askerlerden Hasan Furkan Özman'ın EÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü'nde sabah 10.40 sularında ameliyata alındığı, ameliyatın halen sürdüğü belirtildi. EÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan diğer yaralı askerlerin isimleri şöyle: 
“Şahin Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan, İsmail Durak."


İzmir haber

Editör: TE Bilişim