İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği
 Oğullarının durumunu tarlada çalışırken öğrendiklerini belirten baba Cengizhan Özmen, "O köpekleri besleyenler utansın. Türkiye bizim için dua ediyor" dedi. 
İzmir Foça’da Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri araca düzenlenen terör saldırısının arkasından kahramanlık hikayesi çıktı. Askerlerden servis aracını kullanan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’nin saldırı anında soğukkanlılığını koruyarak olası bir trafik kazasının yaşanmaması için son ana kadar direndiği öğrenildi. Saldırıda ağır yaralanan Özmen’in Mersin’de ikamet eden ve haberi duyar duymaz İzmir’e gelen ailesi, oğullarının tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanlığı önünde dik duruşlarından herhangi bir şey kaybetmediklerini ve oğullarından gelecek iyi haberi sabırla beklediklerini söylediler. Uzman Çavuş Özmen’in annesi Durdu Özmen, haberi tarlada çalıştığı sırada duyduğunu anlatarak, “Benim çocuğum çok iyi bir çocuk. Karıncayı bile incitmeyen bir çocuk. Bakmayın o köpeklerin hedefi olduğuna. Onları besleyenler utansın. Çok büyük bir kahramanlık yaptı. Benim çocuğum çok dirayetlidir. Haberi tarlada çalıştığım zaman öğrendim. Ağlamayacağım, dik duracağım. Benim çocuğum çok kahraman. Kaç askeri kurtardı” dedi. 

“ONLAR NE MÜSLÜMAN NE DE TÜRK OLABİLİR”
Oğlunun ölümle yaşam çizgi arasındaki mücadelesini gözyaşları içinde anlatan baba Cengizhan Özmen ise, “Bu bina üzerimize çökmüştü ama İzmir ve Türkiye bizim üzerimizden hastane binasını üstümüzden kaldırdı. Oğlum, rampada aracı durduruyor ve aracın uçuruma yuvarlanmasını önlüyor. Kendini, diğer arkadaşlarını kurtarmak için fedakarlık yapmış. Onlar ne Müslüman ne de Türk. Bunlar kandan besleniyorlar. Bunların cesetlerini köpekler yer. Bizlerinki dualarla, törenlerle uğurlanır. Onlara bu da nasip olmaz. 4 çocuğum var. Hepsi de gurur kaynağım. Allah’ın takdiri bu. Diyecek hiçbir şeyimiz yok. İnşallah doktorlar iyi haber verir ve inşallah sağ salim” diye konuştu. 
Oğlunun sağlığına kavuşması için adaklar adadığını belirten baba Özmen, “Uyanırsa Allah’a çok dua ettim kurban keseceğim, Kur’an okutacağım oğlum için. Allah’ıma söz verdim. Oğlumu bana bağışlasın diye. Benim oğlum memlekete faydalı olan bir çocuk. Telefonlarım 24 saat susmuyor. İnanıyorum ki Türkiye bize dua ediyor” şeklinde konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim