18 yaşından küçüklere, izinsiz satılmayacak 18 yaşından küçüklere, izinsiz satılmayacak
 İhracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Haziran ayı ihracatımızda geçen aya göre bir miktar düşüş olsa da geçen yılın aynı ayına göre azda olsa arttığını görmekteyiz. Haziran ayında üyelerimiz tarafından 112 ülke ve 4 serbest bölgeye 128,1 milyon dolar ihracat gerçekleştirilmiştir.” dedi.
İhracatta ilk üç sırayı yine Irak’ın aldığını, ardından Almanya ve İtalya’nın geldiğini belirten Başkan Boydak, en çok ihraç edilen ürünlerin sırası ile elektrikli ev aletleri, tekstil ve mobilya olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.
Altı aylık rakamlar hakkında da bilgi veren Boydak, Kayseri’den ilk altı ayda toplam 782,2 milyon dolar ihracat yapıldığını bunun da geçen yılın ilk altı ayına göre yüzde 3,6 oranında bir artış anlamına geldiğini söyledi. Boydak, bu rakamların Türkiye ortalamasının altında olduğunu ancak, ihracatta Kayseri’nin yılın ikinci yarısında bir hamle yaptığını ve ikinci altı ayda bunun telafi edileceğine inandığını belirtti.
İhracatın tabana yayılmaya devam ettiğini ve ihracatçı firma sayısında her ay artış olduğunu, bu ayda 177 firma tarafından ihracat yapıldığını açıklayan Başkan Boydak, “bir kısım üyelerimizin ihracat verilerini Odamıza vermediğini biliyoruz. Doğrusu bunu sorgulamakta bizim işimiz değil. Dolayısı ile bir takım eksiklikler çıkabiliyor. Bunu da arz etmek istedim. Ben bu vesile ile tüm ihracatçı firmalarımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim