Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu
Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu öğrencileri Emrullah Şimşek ve Mücahit Fakirullah Seçkin ve İhlas Koleji fen ve teknoloji öğretmeni Mukaddes Gözde Fil projeleriyle birlikte İstanbul genelinde 17800 eserden finale kalan 135 eserin gösterime sunulduğu sergiye katıldılar.

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde iki gün boyunca projelerini sergileyen İhlas Koleji ekibi serginin son gününde açıklanan sonuçlarla Türkiye finallerine gidecek 20 eser içinde olmayı başardılar.

İstanbul
Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Projenin Asya Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fethi Çallıalp ve Avrupa Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özkol, sanatçı Emre Kınay, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde İhlas Koleji ekibine ödülleri Muammer Yıldız tarafından verildi.
Projeleriyle 09-11 Mayıs tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olarak Türkiye Finallerinde İhlas Koleji'ni ve İstanbul'u temsil olarak İhlas Koleji ekibi adına konuşan Mukaddes Gözde Fil, ekip olarak çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek finale kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Ankara'da İhlas Koleji'ni en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirten Fil, kendilerinde destek veren tüm İhlas Koleji ailesine teşekkür etti.

Projeleri hakkında konuşan Emrullah Şimşek'de amaçlarının ısınan havanın yardımıyla elektrik enerjisi elde etmek olduğunu ve bu sayede de elektrik tasarrufunu hedeflediklerini söyledi. Ülkemiz için elektrik enerjisinin önemine dikkat çeken Şimşek, bu sayede güneş enerjisinden faydalanarak daha ucuz yolla elektrik enerjisi üretebileceklerini ifade etti.
"Geleceğimiz Işıldıyor" sloganıyla düzenlenen "Bu Benim Eserim" proje yarışmasının kazananları 09-10 Mayıs tarihlerinde Ankara'da finale kalan eserlerin sergilenmesinin ardından 11 Mayıs Cuma günü yapılacak ödül töreninde belli olacak.

Editör: TE Bilişim