İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 Kutsal topraklara gidip hacı olan İzmirli ilk kafileyi taşıyan uçak, Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptı. Türk Hava Yolları’na ait uçaklarla akşam saatlerinde Cidde’den İzmir’e gelen hacılar yakınları ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu tarafından ikramlarla karşılandı. Bir süre yakınlarına sarılarak gözyaşları içinde hasret gideren hacılar, mutluluklarını "Allah herkese nasip etsin" sözleriyle ifade etti.

Kafile’deki hacılara tek tek gül takdim eden İl Müftüsü Muslu, “Hacılarımızı burada karşılamak gurur verici. Allah her birinin haccını kabul eylesin” dedi.
Havalimanında saatlerce bekleyen hacı yakınlar ise alkışlarla sevdiklerini karşıladı. Kutsal toprakları görmenin yanı sıra kırk gün ayrı kaldıkları ülkelerine ve yakınlarına kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayan hacılar, hasretlerini sevdikleriyle kucaklaşarak giderdi.
Memleketlerine dönmenin heyecanını yaşadıklarını belirten hacılar ise, “Oralar çok güzel. Allah herkese nasip etsin. Hac ibadeti, kabe anlatılmaz yaşanır. Allah tüm Müslümanlara gitmeyenlere de yaşatsın inşallah” şeklinde temennide bulundu.
Hacı kafilesinin Türkiye’ye dönüşlerinin 26 ekime kadar süreceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim