Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı Polatların Tutukluğuna İlişkin Mahkemeden Devam Kararı
Kısa süre önce restore edilen Kapalı Çarşı'nın ayakkabıcıların yoğunlukta olduğu giriş kısmında sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangını fark eden çarşının güvenlik görevlileri, durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede bütün araçları ile yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevleri söndürebilmek için büyük çaba sarf etti. İngaz ekipleri doğalgaz akışını keserken, bir yandan da dükkanlarda bulunan tüp gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı.
Dükkanların ahşap olması yüzünden yangın kısa sürede diğer iş yerlerine de sıçradı. Sabah dükkanlarına gelen esnaf alevlerle karşılaşırken; Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen ve Turgay Yel, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak da yangın mahalline gelerek söndürme çalışmalarını takip etti.
Kısa sürede kontrol altına alınıp söndürülen yangında Mehmet Başarır'a ait ayakkabıcı dükkanı, Mekke Pazarı, Ekrem Yenisoy'a ait yemenici, Mustafa Başarır'a büro, Mehmet Malgaralı'ya ait iş yeri, Sedat Koç'a ait bebek giyim mağazası, İsmail Bayram'a ait ayakkabıcı, Nadir Çetinkaya'ya ait çay ocağı ve daha 2 dükkan zarar gördü.
Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, yangının çatıda çıktığını belirterek, "Çok ciddi mal kaybı var. Sevindirici olan tarafı, anında müdahale edip daha büyük zararların önlenmiş olmasıdır. Yangının kesin çıkış sebebini ancak itfaiye raporu çıktıktan sonra öğrenebiliriz. İnegöl'ün merkezinde böyle bir yangının daha fazla büyümeden söndürülmesi başarıdır. Zarar gören esnafa büyük geçmiş olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim