İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı
UEAK Başkanı Yukiya Amano dün yaptığı açıklamada, İran'ın bazı nükleer faaliyetleri hakkında ajansa yeterli bilgi vermediğini ifade etmişti.Mehmanperest, düzenlediği haftalık basın toplantısında, bu konuda UAEA ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Bu arada Kanada'nın, Tahran'daki çıkarlarının İtalya tarafından temsil edileceği haberlerine değinen Mehmanperest, bu konuda Ottowa yönetiminden resmi bir talep gelmediğini bildirdi.

SURİYE'DE ASKERİ VARLIĞIMIZ YOK

Mehmanperest, El Alem kanalına verdiği demeçte, İran'ın Suriye'de askeri varlığının bulunmadığını tekrarladı.İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi hafta sonunda yaptığı açıklamada, "Kudüsgücüne bağlı birliklerimiz Suriye'de görev yapıyor" demiş, daha sonra Esad rejimine sadece "danışmanlık" verdiklerini söylemişti.

Mehmanperest, Suriye'de bazı Kudüs gücü üyelerinin bulunduğunu, ancak bunun İran'ın bu ülkede askeri varlığa sahip olduğu manasına gelmediğini vurguladı.Mehmanperest, "Arap ve Batı medyası, Caferi'nin ifadelerini çarpıtarak, bölgede şu an yaşanan meselelerle ilgili doğru olmayan açıklama yayınlıyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bu çerçevede İran'ın bölgede ve özellikle Suriye'de herhangi bir askeri varlığının bulunmadığını vurguladı.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim