Ekonomik Sorunlar Bipolar Bozukluğu Tetikliyor! Ekonomik Sorunlar Bipolar Bozukluğu Tetikliyor!
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde bulunan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, 20. sanat yılını özel bir konserle Şişli'de kutladı. Sanat yönetmenliği ve solistliğini Ahmet Özhan'ın, şefliğini İhsan Özer'in yaptığı topluluk, "Yurt'tan Konserler" adını verdiği özel bir konserle Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde sahne aldı.
Türkiye'nin kültür mozaiğini oluşturan müzik renklerini bir araya getiren bu konserde, Ahmet Özhan, müzikseverlere, Semah'tan Sema'ya, Zeybekten Sirtoya, Şehirden köye, Saraydan mütevazi bir köy evine, konaktan çadıra, Dede Efendi'den Aşık Veysel'e, Karacaoğlan'dan Rahmi Bey'e, Pir Sultan Abdal'dan Alvarlı Efe'ye, Mehterden fasıla kadar, Anadolu topraklarının harmanladığı bir müzik şöleni sundu.
Konserin ardından konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Anadolu'nun çok sesli müziğinin ülkemiz için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Biz, Pir Sultan Abdalların, Aşık Veysellerin, Dede Efendilerin, Karacaoğlanların dehalarını besleyen, toprağı bereketli, kültürü bereketli bir yurdun evlatlarıyız. Kültürümüzün bu ahenginin Şişli'den çınlamasına vesile olan Ahmet Özhan ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim