Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
 Dün gece İzmir'de STK'lar ve aralarında Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel, Sema Pakdaş gibi siyasilerinde bulunduğu kalabalık bir gurup berkin için sokaklardaydı. Oldukça yüksek sayıda katılımın ardından kalabalık berkin lehine ve hükümet aleyhine protestolarda bulundu. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise protesto polis müdahalesi ile adeta çatışmaya döndü. Gurup Alsancaktan Konak'a gitmek istemesi sonucu yollarda barikat kuran çevik kuvvetle karşılaştı. 

Kalabalık Talatpaşa Caddesi'nden Basmane'ye doğru yürümeye başladı. Kalabalık Cumhuriyet Meydanı'na ulaştığı sırada polis barikatı il karşılaştı. Dağılmaları yönünde uyarı yapılan kalabalığa polis tazyikli suyla kitleye müdahale etti. Bir grup yeniden Basmane yönüne polis setinin olduğu yere hareket ederken, diğer grup Gündoğdu Meydanı'nda hükümete karşı protestolarını sürdürdü.
Gruplardan birisi Kıbrıs Şehitleri'ne doğru yönelirken polisin kovalamacası devam etti. Bu sırada eylemciler çevredeki araçlardan ve sokak başlarında da çöp konteynırları ve kaldırımlardan sökülen taşlar, çiçekliklerle barikatlar kurdu ve zaman zaman da ateşe verdi. Olaylar sırasında eylemciler biber gazı ve tazyikli su kullanan polislere havai fişekle karşılık verdi. Polis çevreye zarar vermeye çalışan ve TOMA'ları taşlayan eylemcileri gözaltına aldı.

Olayların yatışmasıyla birlikte blançoda otraya çıktı. Gecede 15 kişi yaralanırken yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. Geceyi karakolda geçiren bu kişiler bugün adliyeye sevk edildi. İfadesi alınanların serbest bırakılması bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim