Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak Bornovalılar 1 Mayıs’ı Yeni Türkü Konseriyle Kutlayacak
 Hayırsever bağışlarının son 10 yılda 280 milyon TL’ye ulaştığını söyleyen Vali Mustafa Toprak, “İşsizliği sadece yatırımla değil; nitelikli eleman yetiştirecek okul sayısını artırarak aşabiliriz.” dedi.  
 Aliağa’da faaliyet gösteren HABAŞ Demir Çelik A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever Mehmet Rüştü Başaran, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Aliağa’da 40 derslikli bir okul yaptırmak üzere protokol imzaladılar. Hayırsever HABAŞ Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran, protokol imza töreni sırasında yaptığı konuşmada, şirketlerinin faaliyet gösterdiği Aliağa’da kazandıklarını, yine Aliağa’da bir okul yaptırmak için değerlendirmekten ve babalarının adını taşıyacak bir okul yaptırmaktan büyük bir mutluluk ve huzur duyduklarını ifade ettiler. Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, sanayinin eğitimli, nitelikli ara eleman ihtiyacına dikkat çekerek, “HABAŞ Demir Çelik A.Ş.’nin Meslek Okulu yaptırma isteğini bu anlamda takdirle karşılıyorum. Çünkü artık işsizlik sorunun çözümünü; sadece istihdam yaratacak yatırımlarda değil; eğitimli, eğitilmiş, nitelikli elemanları yetiştirecek eğitim-öğretim kurumlarının sayısının çoğaltılmasıyla aşabileceğimizi biliyor ve mesleki eğitim okullarının sayısını artırmamız gerektiğini düşünüyorum. İşte bu nedenle de HABAŞ’ın bu hayrını önemsiyor, kendilerini tebrik ediyorum. Geride bıraktığımız 10 yıl içerisinde Eğitime % 100 Destek Kampanyası çerçevesinde, hayırseverlerimiz 179 protokolle 279 milyon 800 bin lira bağışta bulunmuşlardır. Bu vesileyle hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Aramızdan ayrılan hayırseverlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösteren 24 derslikli, bin 622 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle, yaptırılacak olan okul binası 30 bin m2 arsa üzerinde 14 bin m2 kapalı alana sahip olacak. Meslek Lisesi olarak planlanan okul kompleksinde 300 eğitimci ile 2 bin öğrenciye, mekatronik-otomasyon, elektrik-elektronik-bilgisayar, metalurji ve metal işlerinde eğitim-öğretim imkanı sağlanırken; özellikle metalurji, metal işleri ve demir çelik sektörüne de nitelikli ara eleman yetiştirilmesi amaçlanıyor.
 Bölgenin en büyük Meslek Lisesi ve Anadolu Meslek Okulu özelliğini taşıyacak olan 40 derslikli okul binasının yer alacağı kompleks içinde çok sayıda branş atölyesi, konferans salonu, spor salonu, yemekhane ile açık hava amfitiyatro yer alacak. 15 milyon liraya tamamlanacağı tahmin edilen kompleksin 20 ay içerisinde bitirilerek eğitim-öğretime başlanması hedefleniyor.
Editör: TE Bilişim