Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
 Gökçoğlu, yapılan ‘Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşulan proje ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, 'AVM’nin metrekaresinin şehir efsanesi olarak dolaştığını ve sadece 28 bin m2’lik alanın AVM olduğu' bilgisini verdiğini hatırlatarak, konu ile ilgili şunları söyledi: 
“Bildiğiniz gibi hipermarketlerin şehir dışına taşınması ile ilgili yasa bilinmeyen sebeplerden ötürü bir türlü çıkarılamamaktadır. Bu durumdan bu kadar muzdarip iken her yıl açılan AVM ve hipermarket sayısı artmaktadır. Özellikle de yabancı sermayeli açılan AVM’lerin ve hipermarketlerin haksız rekabet yarattığı çok açık ortadadır. Bununla ilgili girişimlerimizden ne yazık ki sonuç alamadık. Biz sapla saman karıştırılmasın istiyoruz. Bizler ne AVM’ye ne de kruvaziyere karşıyız. Turistlerin getirdiği dövize ülkemizin ne kadar ihtiyacının olduğunun da bilincindeyiz. Ancak mesele bizim kendi tüccarımızın mağdur olması ise elbette ki taraf olmak durumundayız. Konuşmamız gereken nokta, gelen turistleri gerçekten alışveriş yapmaya teşvik edip edemediğimizdir.”

"AVM ŞEHİR TRAFİĞİNİ FELÇ EDECEK"
Gökçoğlu, İzmir’de yapılacak AVM ile ilgili basına yansıyan alışveriş alanının Bakan Yıldırım’ın söylediğinin aksine 96-100 bin m2 olduğunu dile getirerek, “İzmir’in göbeğinde böylesine büyük bir alışveriş merkezini kruvaziyer turizm için açıklamak çok zordur. Bunu iyi niyetli bir çaba olarak görmek mümkün değildir. Bu da şehir içi trafiği felç edecek bir planlamadır” diye konuştu.
Gökçoğlu, “Yurtdışında benzer örneklerine baktığımızda; Ekrem Demirtaş’ın da örnek verdiği gibi sadece ve sadece karşımıza Barselona çıkmaktadır. Ancak Demirtaş’ta çok iyi bilecektir ki, burası ticaret merkezi olarak geçmekte ve 130 bin m2 olup; otel, toplantı salonları, rezidanslar, fitness, restoranlar, kültür merkezlerinden oluşmaktadır. Alışveriş mağazaları bulunmamakta olup, hemen yanındaki yat limanı içerisinde çok da büyük olmayan bir alışveriş merkezi yer almaktadır” diyerek tepkisini dile getirdi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim