İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 İzmir’de son 2 haftada düzenlenen 7 ayrı operasyonda Doğu ve Güneydoğu illerinden kente getirilen 733 bin 350 paket kaçak sigara ele geçirildi.
İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, bayram öncesi Van’dan 2 kamyon kaçak sigaranın kente getirilerek piyasaya sürüleceğini belirledi. Kamyonları takibe alan ekipler, kent girişinde araçları durdurdu. Kamyonlarda yapılan aramalarda 108 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Araçta bulunan M.Ç. gözaltına alındı. Ekiplerin araçları takibi polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. M.Ç’nin yüzde 300’ün üzerinde kazanç bırakan kaçak sigaradan çok para kazanmayı umduğu ve bu nedenle banka kredisi çekerek kaçakçılık işine başladığını söylediği öğrenildi.
Ekipler son 2 haftada yapılan 7 ayrı operasyonda toplam 733 bin 350 paket sigara ele geçirdi. Kimi zaman kamyonla ev eşyalarının, ayakkabıların, sebzelerin arasında kimi zaman da kargoyla gönderilerek kente sokulmaya çalışan sigaraların piyasa değerinin 2 milyon TL’yi bulduğu bildirildi. Operasyonlarda ayrıca 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 17 kişiden 9’u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5’iyle ilgili işlemlerin ise devam ettiği bildirildi.
Öte yandan 2012 yılının Ağustos ayına kadar olan dönemde ele geçirilen miktarın 1 milyon 750 bin paketi bulduğu, bu rakamın geçen yılki 1 milyon 431 bin rakamını şimdiden geçtiği bildirildi. Devletin kaçak sigaradan kaybının ise her yıl 2,5 milyar lira olduğu tahmin ediliyor.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim