Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Dün görülen son duruşmada hakim karşısına çıkan iki kardeş, "Yağma, mala zarar verme" suçlarından 20'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada mahkeme heyetinin tutuklama kararı karşısında şaşkına döndü. Otoparkçı kardeşlerin, "Biz
mafyayız" dedikleri de iddialar arasında yer aldı.
İddiaya göre, geçen yıl Ağustos ayında Alsancak 1400 sokakta meydana gelen olayda, M.Ç., çalıştığı şirkete ait 06 DH 4476 plakalı aracı sokak içerisinde park etti. M.Ç'nin yanına gelen ve korsan otoparkçılık yapan S.A. ve İ.A. kardeşler, M.Ç.'ye aracını park ettiği yerden almasını istedi. M.Ç., otoparkçıların sözlerine kulak asmadı. S.A. da, "Buraya park ediyorsan parasını da vereceksin" diyerek M.Ç'yi tehdit etti. Kardeşi İ.A. ise sert bir cisimle otomobilin sol ön kapı camını kırdı. Cam parçaları sürücü koltuğunda oturan M.Ç'nin yüzüne geldi. Hafif yaralanan M.Ç., polis 155'i arayarak yardım istedi. M.Ç'ye "Senin arabanı belledik. Şikayetçi olursan sana yapacağımızı biliriz" diye tehditler savuran S.A ve kardeşi İ.A, polis tarafından gözaltına alındı.
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya haklarında 20'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılan ve tutuksuz yargılanan sanıklar S.A. ve İ.A. ile şikayetçi M.Ç. katıldı. Otoparkçı kardeşlerin, "Biz mafyayız" dediklerini öne süren M.Ç., kendisini tehdit eden sanıkların hem kendisine hem de aracına zarar verdiklerini ve bu yüzden şikayetçi olduğunu söyledi.
Sanık S.A. ile kardeşi İ.A., suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mahkemeye katılan sanıkların duruşma sonrası tutuklanmasına karar verdi. Polis, mahkeme heyetinin kararından sonra korsan otoparkçı kardeşleri kelepçeleyip cezaevine götürdü.

Editör: TE Bilişim