İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Kamyoncuların artık kuru fasulye bile yiyemediğini söyleyen şoförler, zamlara tepki gösterdi. 
Türkiye genelinde kamyoncular üç gün boyunca kontak kapatma kararı alırken, İzmir’de bulunan Işıkkent Nakliyeciler Sitesi’nde faaliyet gösteren binin üzerinde kamyoncu da kontak kapattı. Mazot zamlarını protesto eden kamyoncular, ayrıca uluslararası taşımacılık yapanların yurt içi taşımacılık faaliyetlerinde bulunmamasını, ÖTV’li motorin indiriminden K yetki belgeli taşımacıların da yararlanmasını, kaçak motorin satışlarının engellenmesini, trafik sigorta primlerinin düşürülmesini, K yetki belgesi alan taşıtlara tahdit uygulanmasını, K yetki belgesi devirlerinin kapsamının genişletilmesini ve K yetki belgesinde taban ve tavan ücretleri getirilerek sıkı denetlemenin sağlanmasını talep etti.
Kamyoncuların artık bittiğini söyleyen şoförler, “Önceden kamyoncu arkadaşım yolda dururdu et yerdi. En kral eti kamyoncular yerdi, şimdi kuru fasulye bile bulamıyoruz. Çünkü 7 lira olmuş. Kuru fasulyeye zam, mazota zam, kamyoncuya bitiş. Kuru fasulye de yiyemiyoruz artık. Çorbayı sulandıracağız, çorbaları içeceğiz yolda” dediler.
Şoförler, “Ne lastik, ne kasa, ne benzin kaldı. Vergi ödeye ödeye bittik. Mazotların ÖTV’lerinin bitmesini istiyoruz. Nasıl gemicilere 1 liradan mazot veriyorlarsa bize de versinler. Bir buçuk aydan beri işe gitmeyen insanlarımız var. Evden çıkalı iki ay oldu daha gidemedim. Arabamın bandrolünü daha ödeyemedim” dedi. 
Kontak kapatma eyleminde, kamyoncuların sorunlarını TBMM kürsüsünde dile getiren CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin konuşması da hoparlörler aracılığı ile kamyonculara dinletildi.
Editör: TE Bilişim