Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Ajansın “Yerelde Kapasite Geliştirme” faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen Teknik Yardım Masası desteği ile İzmir’de faaliyet gösteren kamu kurumları, yerel yönetimler, STK’lar ve işletmelerin bölgesel, ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından yararlanma oranını arttırmak ve proje yazma kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.
Bugüne dek 290'ın üzerinde görüşme gerçekleştirdiklerini belirten İZKA Program Yönetimi Birim Başkanı Murat Çelik, İzmir’de faaliyet gösteren kar amacı güden ve gütmeyen tüm paydaşlara yönelik uygun ulusal, uluslararası veya AB fon kaynakları hakkında ilgili kişilere gerekli yönlendirmeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.
İzmir'in hibe programlarından yararlanma oranının arttırılmasını hedeflediklerini belirten Murat Çelik, proje fikri için finansman arayışında olan kurum ve kişilere bilgilendirme hizmeti verdiklerini, bu desteklerden yararlanabilmeleri için doğru proje yazımı konusunda da eğitim verdiklerini ifade etti.
Teknik Yardım Masasının randevu sistemiyle hizmet verdiğini belirten Çelik, şunları söyledi: “Görüşmelerin içeriği, özel sektörde ağırlıklı olarak KOBİ’lere yönelik destekler, üretim/hizmet kapasitesini artırma, Ar-Ge ve yenilikçilik, yeni yatırım ve tesis kurulumu konularında oluyor. Kamu kurum ve kuruluşları çoğunlukla kurumsal hizmet kapasitesinin artırılmasına yönelik bilgi almak istiyor. Sivil toplum kuruluşlarının ise temel faaliyetleriyle ilgili fon arayışı şeklinde oluyor. Özellikle kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarında, Avrupa Birliği hibe desteklerine ilgi gözleniyor. Bireysel başvurular ise kuracakları yeni işler için kaynak bulma, faaliyete başlayacakları sektörle ilgili potansiyel destekler hakkında bilgi alma ve girişimcilik desteklerinden yararlanma yönünde gerçekleşiyor”
İZKA Teknik Yardım Masası Uzmanı Dr. Özlem Sun, İzmir'in kalkınması için gerekli yatırımların önünü açmak, kurum ve kişilerin teklif çağrısı, proje destek çağrısı, bakanlık destekleri, fonlar ve hibe destekleri gibi kaynaklardan etkin bir şekilde yararlanmasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Proje yazma ve projelendirme kültürünün İzmir'de istenen seviyede olmadığına dikkat çeken Sun, “Bize başvuran kurum ve kişilere proje yazma ve gerekli desteklere yönlendirmenin yanısıra projeleri yürütme konusunda da yol gösteriyoruz. 2013 yılında 10 adet eğitim programı düzenlemeyi hedefliyoruz. Buradaki amacımız proje yazma ve uygulama konusunda teorik ve pratik olarak insanları bilgilendirmektir” diye konuştu.
SOSYAL MEDYA'DAN TAKİP EDİLİYOR
Projem İzmir Teknik Yardım Masasının daha geniş kesimlerce takip edilebilmesi için e-posta duyuru listeleri ve sosyal medya kanallarını da etkin biçimde kullandıklarını dile getiren İZKA Program Yönetim Birimi Uzmanı İpek Kocaoğlu da, Facebook, Twitter, Linkedin gibi popüler sosyal medya siteleri üzerinden açılan “Projem İzmir” hesapları aracılığıyla gerek Projem İzmir faaliyetleri gerekse yeni proje çağrılarını duyurduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim