Bu dönem ilk defa çocuklara yönelik başlattığı "Sömestr Hediyeniz Robotik Kodlama Olsun"sloganıyla tüm Dikilili çocuklara çağrıda bulunan Vakıf, kurslarını ücretsiz gerçekleştirdi.

Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi

Velilerden de olumlu tepki alan bu uygulama, çocukları teknolojiyi daha bilinçli kullanması konusunda da bilgilendiriyor.ilk,orta ve lise düzeylerinde açılan kurslara toplam 30 öğrenci başvuru yaptı.

Kurs öğretmenlerinden Özgür Gül yaptığı açıklamada"Çağımız artık bilgisayar çağı, robot çağı bilgisayar destekli akıllı araçlar yaşantımızın bir parçası olmuş durumda sadece çocuklarımız değil ,yetişkinler de onların bağımlısı olmaya başladılar.

Onlar bizi kontrol etmeden bizlerin onları kontrol etmesi,bilinçli kullanması gerekir. Onların dilini öğrenmemiz lazım ve temel düzeyde bu dili çocuklarımıza kazandırmamız gerekir.

Bu amaçla atölyemizde Tolga Duman öğretmenimizle birlikte çocuklarımıza algoritma,blok temelli kodlama ,basit devre elemanları araç gereç kullanma becerisi gibi eğitimler veriyoruz"dedi.

Vakıf yöneticilerine de böyle bir atölyeyi Dikili'ye kazandırdıkları için teşekkür eden öğrenci velileri, okullarımızda da bu tür eğitimlerin olması gerektiğini dile getirdiler

Editör: TE Bilişim