İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği
İlk kez bir olimpik yüzme havuzunda yüzen çocuklara Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak İlçe Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk, Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Yeşiltepe, Toplum Destekli Polisler, Çocuk Şube Amirliği yetkilileri ve Konak Çocuk Senatosu üyeleri eşlik etti.

Sıcak yaz aylarında süs havuzlarında oynayarak duyarlı vatandaşları endişelendiren çocuklar, Konak Belediyesi’nin uygulamasıyla sağlıklı ve kontrollü bir şekilde Alsancak Kapalı Yüzme Havuzu’nda güvenle yüzdü. Dünyanın ilk çocuk senatosu Konak Çocuk Senatosu üyelerinin önerisiyle hayata geçen uygulama Konak Belediyesi ve Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşti.

Süs havuzlarında sağlıklarını ve hayatlarını tehlikeye atan çocuklar, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum destekli Polis ve Çocuk Büro Amirliği yetkilileri tarafından tespit edilerek aileleriyle görüşüldü. Çocuklarının Alsancak Kapalı Yüzme Havuzu’nda Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün deneyimli yüzme antrenörleriyle çalışacağını öğrenen anne babalar, etkinliğin en büyük destekçisi oldu. Havuza gelen aileler, çocuklarının mutluluğunu paylaştı. Çocukların mayo, havlu, bone gibi ihtiyaçları ise Konak Belediyesi tarafından karşılandı.

Çocuk senatörlerin tezahüratları eşliğinde havuza giren çocuklar, profesyonel yüzücülerden eğitim aldı. Süs havuzlarındaki tehlikeler konusunda da bilinçlendirilen çocuklar, bir daha meydanlardaki havuzlara girmeyecekleri konusunda söz verdi.



Havuz tamam, sırada deniz var

Kadifekale, Çimentepe, Kadriye, Ballıkuyu, Yeşildere, Yenidoğan ve Faikpaşa Mahallelerinden gelen 50 çocuğu yüzme havuzunda yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, onların mutluluğuna ortak oldu. Çocuklara bir de deniz müjdesi veren Başkan Tartan, “Sizin sağlığınız bizim için her şeyden önemli. Burada boğulma tehlikesi olmadan ve sağlıklı koşullarda hem spor yaptınız, hem eğlendiniz. Şimdi sırada deniz gezisi var. Sizin sağlıklı ve bilinçli olmanız, toplumun da sağlıklı ve bilinçli bir geleceğe sahip olması demek” diye konuştu.

Konak Haberleri

Editör: TE Bilişim