Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün içerisinde uyuşturucu ticareti yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonlarda uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vurdu.

Geçen Cumartesi günü Konak ilçesinde bir eve baskın yapan polisler, evde bulunan E.S.E., C.C., Z.E., U.E. ve M.B.'yi gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, bin 326 gram esrar maddesi, 275 adet exctacy hap, 1 adet 7.65 çapında tabanca, 1 tabanca fişeği, 1 tüfek, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 680 lira ve uyuşturucu madde tartımında kullanılan iki hassas tartı ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen U.E., Z.E. ve M.B. tutuklanırken, E.S.E. ve C.C. serbest bırakıldı.


AYNI GÜN ÇOK SAYIDA OPERASYON
Pazar günü ardı ardına yapılan operasyonlarda, Konak ilçesinde, Y.Ö. ve T.Y.'nin evinde 2 poşette 150 gram esrar maddesi ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 480 lira ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Y.Ö. tutuklanırken T.Y. serbest bırakıldı. 
Gaziemir'de yapılan bir operasyonda, Ş.F. ve R.Ş.'nin iş yerinde jelatine sarılı satışa hazır 35 gram esrar ele geçirilirken adliyeye sevk edilen Ş.F. tutuklandı, R.Ş serbest bırakıldı. 

Bornova'da M.E.'nin evinde yapılan aramada, 20 gram esrar maddesi ve 74 adet exctacy hap ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yine aynı gün narkotik polislerin Karabağlar'da bir araca yaptığı baskında 564 gram esrar maddesi ele geçirilirken gözaltına alınan zanlılardan K.U. sevk edildiği mahkemece tutuklandı, M.P. ve G.Ç. serbest bırakıldı.

Polis ekipleri Pazartesi günü yaptığı operasyonda, Konak'ta M.Ö ve R.Ö.'nün evinde 755 gram esrar maddesi, 11 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 1 av tüfeği ele geçirdi. Gözaltına alınan zanlılardan R.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken M.Ö. serbest bırakıldı. 
Editör: TE Bilişim