İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek amacıyla, dün akşam 18.30’da İzmir'de düzenlenen yürüyüş sonrası çıkan olaylar, sabaha kadar İzmir sokaklarında devam etti. Göstericiler polise şişe, taş ve sopalarla saldırırken; polis ise, tazyikli su ve coplarla müdahale etti. Gece Alsancak’ta Talat Paşa Bulvarı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni kapatan göstericiler, bazı iş yerlerine de taş ve sopalarla zarar verdi.
Alsancak'tan dağılan grup, daha sonra barikatlar kurarak Basmane semtine doğru ilerledi. Burada AK Parti ilçe binasına taş atan grup, bir sivil polisi kafasından yaraladı. Yerde fenalık geçiren polise ilk müdahale eylemci iki kadından gelirken, ambulansın gelmesiyle birlikte eylemcilerden biri tekrar grubun arasına katılarak, taş atmaya devam etti.
Yaklaşık 1 saat boyunca eylemcileri dağılması konusunda uyaran polis, uyarıları dikkate almayan yaklaşık 20 kişilik gruba cop ve biber gazıyla müdahale edip, bazı göstericileri gözaltına aldı. Yaşanan olaylarda birçok polis ve eylemci yaralanıp ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, bir polis memuru ise gaz bombasının elinde patlaması sonucu yaralandı. Olaylar, sabah 06.30'a doğru son buldu.





Editör: TE Bilişim