İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
İzmir Valisi Kıraç, "İZVAK'ın İzmir'deki spor etkinleri İzmir'i marka yaptı. Çalışmalarını bizzat takip ettim. Şimdiye kadar ki dağınık spor etkinlerini birleştirmelerini umut ediyorum. Eğer bu spor etkinlikleri birleştirilse İzmir'in marka değeri artar ve ardından daha büyük başarılar gelir. Örnek köy semtine spor sahası çalışmaları yapacağız. İzmir'e 2 stadyum için çalışmalar var. Yer arama faaliyetleri içindeyiz. Stadyum büyük ihtimal Gaziemir ilçesi çevresine yapılacak" dedi.
İZVAK Spor Vakfının Başkanı Tuğrul Yemişçi yaptığı açıklama da İZVAK olarak deneyimli ve altyapısı sağlam bir ekipleri olduğunu 3-4 yıl içinde İzmir'e birçok başarı getireceklerini söyledi. İzmir'in spor konusunda diğer illere oranla reklam alınamadığını, İZVAK'ın kuruluş gayesinin de bu olduğunu söyleyen Yemişçi konuşmasında şunları kaydetti:
"Reklam verenlerin İzmir'e iyi niyetle bakmalarını rica ediyoruz. Kulüpleri ziyaret ettik. Transfer yardımı yapamıyoruz fakat alt yapı tesislerini kurmada yardımcı olacağız. Ankara'ya da gittik Spor Bakanı Binalı Yıldırım bize destek oldu. En kısa zamanda UEFA kriterlerinde 2 stadyumumuz olacak. İzmir'de futbol kısa zamanda yükselecek. Uluslararası ve ulus içindeki etkinlikleri alabilmek için stadyuma ihtiyacımız var."

Editör: TE Bilişim