Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmir’de Yeşilyurt’ta bulunan İzmir’deki Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yaklaşık iki yüz asistanı uzun süredir dile getirdikleri talepleri hastane yönetimi tarafından karşılanmayınca süresiz greve çıktı. Hastane bahçesinde grev kararının nedenlerini açıklayan asistan hekimler, çalışma koşullarının günden güne kötüye gittiğini ve dayanacak güçlerinin kalmadığını açıkladı.

Asistan hekimler adına açıklama yapan Dr. Bihter Öztürk, her geçen gün azalan asistan sayısı nedeni ile iş yüklerinin giderek arttığını, buna karşılık gelirlerinin ise giderek düştüğünü açıkladı.

Öztürk “2011 yılında 370 civarı olan hastanedeki asistan hekim sayısı bu yıl 250’ye düşerken, bu yıl 220 olması bekleniyor. Bu azalma ile acildeki asistan hekimi sayısı yarı yarıya düştü. Bazı arkadaşlarımız hem klinikte hem de acil serviste çalışıyor. Yoğun bakımda ise sürekli bir hekim bulundurulamıyor. Randevu ile hastaneye başvuran hastalara biz bakmak zorunda kalıyoruz. Bu sıkıntıların yanında nöbet sonrası izinlerimizi kullanamıyoruz, artan iş yükümüze rağmen ödemelerimizi geçen yılın da altına indi. Hastalarımız da bu eksikliklerden rahatsız oluyor, yeterince iyi tedavi göremedikleri gibi 3 dakika bile sürmeyen muayenelerde dertlerini anlatmak zorunda kalıyorlar. Bizler aynı zamanda almak istediğimiz eğitimleri de alamadığımız için mesleğimizi gereğince yapamıyoruz” sorunlarını aktardı. Bihter Öztürk, acil servisler ve yoğun bakım bölümlerinde çalışmaya devam ederek hastaları zor durumda bırakmadıklarını ifade etti.

‘MEŞRU TALEPLER KARŞILANMALI’
Asistanların grevine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İzmir Tabip Odası, Genel Sağlık-İş gibi sağlık örgütlerinin yanı sıra, Dokuz Eylül, Ege, Tepecik, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin asistan hekimleri de eyleme destek verdi. İzmir Tabip Odası Merkez Konsey Üyesi Dr. Fatih Sürenkök, İzmir’de bir yıla yakındır Behçet Uz, Bozyaka, Dokuz Eylül hastanelerinde ve Aydın‘da asistan hekimlerin benzer talepler ile greve çıktıklarını ve taleplerinin karşılanmasını sağladıklarını hatırlattı. Burada da kazanım olacağına inandığını söyleyen Sürenkök, buradaki hastane yönetiminin de bu greve en fazla beş gün dayanabileceğini ifade etti.
İzmir Tabip Odası Şube Başkanı Suat Kaptaner de, gittikçe azalan ve en son yeni kadro açılmayan hastanede asistan hekimlerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Asistan hekimlerin güvenceli ve sabit bir gelire sahip olmalarını ve yeni kadroların açılmasını isteyen Kaptaner, bu eylemin talepler karşılanana kadar devam edeceğini söyledi.
SES Genel Merkez yönetim Kurulu Üyesi Zülfükar Kartal da asistan hekimlerin haklı taleplerine sahip çıktıklarını ve desteklediklerini söyleyerek, talepler karşılanana kadar burada olduklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim