Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
Özkanlar pazarı kapanıyor.

 
Evet bütün İzmir'in dilinde bu cümle var. Tam 30 yılı aşkın bir süredir Bornova Özkanlar semtinde kurulan ve İzmir'in dört bir yanından alışveriş için ziyaret edilen Özkanlar pazarı kapanıyor. Pazar kurulan yerin eski sahiplerinden Mehmet Özkan tarafından açılan dava sonucu kapanma aşamasına gelen pazariçin esnaf ve halk ayağa kalktı.



 Bornova ve Bayraklı'da ekonominin döndüğü yer olarak bilinen ve 600'ün üzerinde esnafın tezgah açtığı izmirin en büyük en meşhur pazarlarından Özkanlar pazarı bu haftada açılmadı. Esnaf ve halkın açılan kapatma davasına karşılık birleşmesi ve 15000 imza toplaması nedeni ile farklı bir ivme kazanan pazarın akibeti şimdi daha da karanlık.



Özellikle bölge halkı bugün esnaf ile beraber bu uygulamaya ve kapatma davasını açan kişilere karşı protesto gösterisinde bulunuyor. Esnaf bugünde pazar açmadı. Konuyla alakalı olarak bir açıklama yapan İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen ; Sorunumuzu Belediye ile birlikte çözme taraftarıyız. Bu süreci birlik ve beraberliğimizi bozmadan kavgaya ve tartışmaya meyil vermeden çözüme kavuşturmamız en büyük arzumuzdur.



Pazarcı esnafımızın çoğu şuan burada. Hep beraberiz ve gördüğünüz gibi bugünde pazar açmadık. Buradan şikayet edenlere sesleniyorum.



Şuanda 600 esnaf bugun pazar açmadı yani tezgahları kapalı olunca işleride yok.bu demek oluyorki evlerine ekmek götürecek paraları yok. Şimdi bu insanların ekmek parasıyla oynamak ne demek. Bizler geçimini pazar yerlerinden sağlıyoruz. hepimizin kazancı zaten cüzi bir kazanç.



Herkesin vergi levhası var, sicil kaydı var. Yani yaptığımız iş nizami bir iş sadece ekmek parası kazanmak. Bunun ne zararını gördünüz. Buradaki halka ve Pazarcı esnafına teşekkür ederim'' dedi.

CENGİZ BULUT; HALKIN YANINDAYIZ

Bornovanın eski belediye başkanı Cengiz Bulut özkanlar pazar yerine gelerek halka ve pazarcı esnafına destek verdi. Bulut; Gördüğünüz gibi adı Özkanlar semti ile bütünleşmiş pazarı kapatıyorlar. ben Bornovanın dolayısıyla sizlerin eski belediye başkanı olarak sizlerin yanındayım ve hep yanınızda olacağım dedi. 


BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARABAĞ ''PAZAR AÇABİLİRSİNİZ''

Öğleden sonra pazar yerine gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; '' Şuan da pazar açabilirsiniz. Haftaya da açabilirsiniz ancak bu süreç nereye kadar gider bilemem. Ortaba şikayetler var ve açılan dava var'' dedi.


Öte yandan sabah saatlerinde pazar yerine gelen belediye ekipleri çevre düzenlemesi yaptı. Pazar kurulan yerin bir kısmı otopark olarak yapılırken, kalan yerlerin önümüzdeki günlerde düzenlenmesine devam edilecek. 




Editör: TE Bilişim