Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
İzmir Kuaförler Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası Başkanı Sezai Apaydın, İzmirli kuaförler ve güzellik merkezi işletmecilerine vergi memurları tarafından son bir ay içinde kesilen cezaların artması üzerine açıklama yaptı. Vergi memurları tarafından, 1500 liradan başlayıp, 3 bin lirayı aşan cezaların bazılarının haksız yere kesildiğini öne süren Başkan Apaydın, “Denetimler yapılmasın demiyoruz. Ancak üyelerimizden, cezaların türlü bahanelerle kesildiği bilgisini alıyoruz” dedi. 
Kesilen cezaların büyük çoğunluğunun nakit ödemelere fiş kesilmemesi sebebiyle olduğunu belirten Apaydın, “Müşteriye fiş verilmediyse tabiki ceza kesecekler. Ama insanlar artık nakit para taşımıyor. Kredi kartıyla ödemelerini yapıyorlar. Denetimlerde neden hiç nakitle işlem yapılmadığı soruluyor. Kişi her zaman kredi kartı kullanıyor. Biz her kredi kartı ödemelerinin fişini kesiyoruz. Ama ısrarla neden nakit ödeme yapılmadığı soruluyor. Nakit ödemelere fiş verilmediği gerekçesiyle ceza kesiliyor” dedi.

“TEHDİT EDİLİYORUZ” İDDİASI

Kesilen cezaların ciddi rakamlar olduğunu ve esnafı büyük bir sıkıntıya soktuğunu belirten Apaydın, “Kesilen cezalar resmen bir rutin içinde yapılmaya başlanmış. Bu konuda tespitlerimizi yaptık. Arkadaşlarımıza kesilen cezaların makbuzlarını toplayarak yetkililerle konunun çözümü için görüşeceğiz. Kapıda fiş kesilmemiş bir müşteri yakalanmış değil. Memurların bazı arkadaşlarımızı 5 yılık geriye dönük incelemeyle tehdit ettiği haberini de alıyoruz. Bütün bu endişelerimizi yetkililer ile paylaşacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim