Karşıyaka’da 1 yılda yaklaşık 40 bin dosta yardım eli uzatıldı Karşıyaka’da 1 yılda yaklaşık 40 bin dosta yardım eli uzatıldı
Mısır’dan Nour Salama ve Soha Youssef, Polonya’dan Alicja Marcinek, Kanada’dan Horeya Mosavi ile Makedonya’dan Enkela Sula AIESEC değişim programıyla geldikleri Karşıyaka’da Belediye’nin Etüt Proje Müdürlüğü’nde staj yapacak. Proje çalışmalarına katılan yabancı gençler boş vakitlerinde ise Karşıyakalılar’a İngilizce öğretiyor.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren KARGEM’de devam etmekte olan Yabancı Dil Kursu’nda da İngilizce ders veren gençler, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı ziyaret ederek, “Burada olmaktan çok mutluyuz” dedi. Bu kadar kısa zaman olmasına rağmen İzmir ve Karşıyaka’yı çok sevdiğini belirten Makedonyalı öğrenci Enkela Sula,” Ben İngilizce öğretiyorum. Burayı çok sevdim.

Karşıyaka Belediyesi çok organize çalışıyor. Burada çalışıp bir projenin içinde olmak benim geleceğim için çok önemli” dedi. AIESEC programı sayesinde bu fırsatı yakaladığını kaydeden Kanadalı Horeya Mosavi ise, “ Başka yerlerde de bulundum ama İzmir mükemmel bir şehir. Öğrenciler gerçekten çok zeki. Gençlerin Karşıyaka Belediyesi’nden öğreneceği çok şey var” diye konuştu.

Karşıyaka Haberleri
Editör: TE Bilişim