Konak’ta İşçiye Ek Destek Konak’ta İşçiye Ek Destek
Önümüzdeki günlerde birinci yaşını kutlamaya hazırlanan İzmir Mask Müzesi ise mayıs ayına özel bir program hazırladı. Dünyanın dört bir yanından maskları sergileyen ve kültürler buluşması yaşatan İzmir Mask Müzesi birinci yılını kutladığı mayıs ayında tüm İzmirlileri mask yapımına davet ediyor.

Butik müzeciliğin gerçek anlamda uygulandığı İzmir Mask Müzesi, kapılarını sadece seyretmeye değil, mask tarihini ve mask yapımını öğrenmeye de açtı. Dileyenlerin ücretsiz katıldığı etkinliklerin ilki heykeltıraş Nursel Nur’un yönetiminde gerçekleşti. Kil malzemeyle üç boyutlu mask yapımının öğretildiği atölye çalışmasında eğlenceli ve yaratıcı bir gün yaşandı. Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi’nde atölye çalışmalarına devam eden sanatçı Eylem Sürer ise deri mask yapımı üzerine deneyimlerini paylaştı. Alçı ile kalıp alma ve döküm ile mask yapımı da Kadriye Kantık’ın eğitmenliğiyle gerçekleşti.



İzmir’in EXPO sürecinde müzeciliğe; özellikle de butik müzelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan şöyle konuştu: “İzmir’in turizmden aldığı payı yükseltmek ve kent merkezine ilgiyi arttırmakta butik müzeler önemli rol oynuyor. Sadece sergilemeyi değil aynı zamanda atölye çalışmalarını da içeren butik müzecilik, Konak Belediyesi’nin kente kazandırdığı üç müzeyle İzmir’in turizm çıtasını yükseltmek için önemli bir neden oluşturdu. Sağlık temalı EXPO adaylığında da İzmir’e kazandırılacak bir sağlık müzesi bu anlamda atılmış büyük adımlardan olacaktır.”

Mayıs ayı boyunca Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi’nde gerçekleşecek etkinlik programında atölye çalışmalarının yanı sıra sergiler, söyleşi ve gösteriler, tarih, sanat ve kültür etkileşimleri üzerine eşsiz bir deneyim yaşatacak.

Editör: TE Bilişim