Konak Emniyeti Önünde Bomba Paniği Konak Emniyeti Önünde Bomba Paniği
İzmir'in Konak ilçesi Çankaya semti 1372 numaralı Sokak'ta bulunan eski bir gece kulübünde, nedeni henüz bilinmeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine itfaiyeye bildirilen olayda 5 AKS 110 ekibi yangına müdahale etti. Havanın rüzgarlı olması ile birlikte yükselen alevler ekiplere zaman zaman zor anlar yaşatırken alevlerin kulübün yan tarafında bulunan iki binaya sıçradığı ve binalarda çökmeye sebep olduğu belirtildi.
Yaklaşık 1 saatte güçlükle kontrol altına alınan yangında ekipler soğutma çalışmalarına devam ederken çalışmaları olay yerinde koordine eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, "18.20'de gelen bir ihbarı değerlendiren ekiplerimiz kısa sürede olay yerine geldi. Buraya intikalleri sırasında çatının patlak olduğunu gördük ve yangın şiddetliydi. Sonrasında arasözlerle ve merdivenlerle hem yol tarafından hem de havadan söndürmeye çalışmaları başladı ve yangın kontrol altına
alındı. Ancak yangının çıktığı binanın yanındaki binalarda da çöküntü olduğunu gördük ve bu nedenle oralarda görevli personelleri de tahliye ettik. Soğutma çalışmalarının ardından yangının kesin nedeni araştırılacak" diye konuştu.
Olay yerinde soğutma çalışmaları sürerken, çevredeki meraklı vatandaşlar da yangını cep telefonları ile görüntülediği görüldü.




Editör: TE Bilişim