Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
Orhan Kemal’i 100’üncü yaşından önce anarak, gelecek yılın müjdecisi olduklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, toplumun değerlerini duymayan, görmeyen, anlamak istemeyenlere de bir hatırlatmada bulunduklarını ifade etti. Türkiye’de sessiz ve tepkisiz bir yapı oluştuğuna dikkat çeken Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 Türkiye’sine doğru giderken içinde bulunduğumuz sorunları düşününce, önce ‘Orhan Kemal’i daha çok okutabilseydik hatta yeni Orhan Kemaller yetiştirebilseydik, bu noktada olur muyduk’ diye sormak gerekiyor. Artık suskun ve her şeye ‘evet efendim’ diyen bir toplum haline geldik. Ancak Orhan Kemal 50-60 yıl önceden bugünün sorunlarını anlattı. Halk sevgisiyle işçinin, dar gelirlinin hakkını savundu. İşte bu yüzden Orhan Kemal’e ve değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Ama yirmi kişiyle ama bin kişiyle; biz kültür ve semt merkezlerimizde bir araya gelerek bu değerlerimizi yaşatmaya özen gösteriyoruz. Bugün Orhan Kemal’i anarken de toplumun değerlerini duymayan, görmeyen, anlamak istemeyenlere de bir hatırlatmada bulunuyoruz.”
Orhan Kemal Araştırmacısı ve gazeteci Mazlum Vesek büyük yazarı anlattığı konuşmasında, Orhan Kemal’in cenazesine işçilerin katıldığını hatırlatarak, “ İşçi sınıfı ilk defa bir yazarın cenazesine geldi. Yazdığı insanlar ona sahip çıktı” dedi. Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü de yıllardır böyle bir buluşma beklediğini dile getirerek Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür Işık Öğütçü, “Babam sıradan, bizden biriydi” diyerek başladığı sözlerini Orhan Kemal’in mektuplarını ve günlüklerini okuyarak sürdürdü.
NEBİL ÖZGENTÜRK’TEN ÖZEL BELGESEL
Tanınmış Belgesel yapımcısı Nebil Özgentürk’ün anma programı için özel olarak hazırladığı, Orhan Kemal’in yaşamından kesitler sunan belgesel büyük ilgi çekti. Özgentürk’ün ‘küçücük dünyaları çok büyük anlattı’ sözleriyle tanımladığı büyük yazarın görüntüleri alkışlarla izlendi.

Editör: TE Bilişim