Korkutan patlama! Korkutan patlama!
Üniçek Küçükçekmece Su Sporları Festivali 26- 27 Mayıs’ta Küçükçekmece gölünde tüm Türkiye’den üniversiteli gençlerin, kürek spor kulüplerinin ve kano spor kulüplerinin katılımıyla gerçekleşti. Festivalde, 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilen İstanbul’a yakışır görüntüler ortaya çıktı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen festivalde, “Durgun Su Kano Sprint Yarışları”nın yanı sıra Küçükçekmece gölü “Üniversiteler Arası Türkiye Kürek Şampiyonası, Üniversiteler Arası Türkiye Dragon Boat Şampiyonası” yarışlarına da ev sahipliği yaptı. İki gün boyunca birbirinden renkli görüntülere sahne olan Küçükçekmece gölünde sporcular hem eğlendi, hem de heyecan dolu saatler yaşadı.

Festivalin ilk günü gerçekleştirilen ve startı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından verilen Durgun Su Kano Sprint Yarışları’nın ödül törenine Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ve Türkiye Kano Federasyon Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay katıldı. Dereceye giren sporcular, ödüllerini İpek ve Mengütay’ın elinden aldı. Törende, Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek festivale katkılarından dolayı Prof. Dr. Mengütay’a teşekkür ederek, plaket takdim etti.

BAŞKAN YENİAY’DAN KÜÇÜKÇEKMECELİLERE MÜJDE

İkinci gün gerçekleştirilen “Üniversiteler Arası Türkiye Kürek Şampiyonası ve Üniversiteler Arası Dragon Boat Şampiyonası”nın ödül töreninde yaptığı konuşmasında tüm sporcuları, kulüpleri ve Küçükçekmecelileri tebrik eden Başkan Aziz Yeniay, gelecek yıllarda Küçükçekmece gölünde çok daha kapsamlı ve sistematik yarışlar yapılacağının müjdesini verdi.
Küçükçekmece gölünün 2-3 ay içerisinde kirli sudan arınacağını belirten Aziz Yeniay, gölün 2013 su sporlarında Türkiye şampiyonasına, 2015 yılında da dünya şampiyonasına aday olacağını ifade etti.

BİRİNCİLERE CUMHURİYET ALTINI

Elemelerin ardından birinci olan ferdi sporculara ve takımlara Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, TÜSF Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Kemal Tamer ve Türkiye Kano Federasyon Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay tarafından madalyaları verildi. Yarışı birinci olarak bitiren sporculara ise cumhuriyet altını hediye edildi.

Birincilik kupalarını Aziz Yeniay’ın elinden almanın heyecanını yaşayan üniversiteli sporcular, ödül töreni sonrasında zaferlerini büyük bir coşkuyla kutladı. Tören sonunda TÜSF Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Kemal Tamer ve Türkiye Kürek Federasyon Başkanı İlhami İşseven adına Federasyon Başkan Yardımcısı Yılmaz Akça’ya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından plaket verildi.






Editör: TE Bilişim