Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı Yeşim Veryeri Misey Markası ile İlk Defilesini Yaptı
  Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Elitok, Afyonkarahisar Belediyesi ve AKÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında sokak hayvanlarının kısırlaştırılması projesinin yürütüldüğünü bildirdi. Doç.Dr. Elitok, proje çerçevesinde ilk periyotta 500 tane hayvanın kısırlaştırılacağını belirtti.
Sahipsiz hayvanların belediye tarafından sokaklardan toplanarak hayvan hastanesine getirildiğini dile getiren Doç.Dr. Elitok, hastanede veterinerler tarafından hayvanların kısırlaştırma işleminin gerçekleştirildiğini ifade etti. Kısırlaştırmanın en adil yöntem olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Bülent Elitok, “Bundan 20-30 yıl önce hayvanlar öldürülüyordu.Kısırlaştırma günümüzde en insancıl yöntem olarak görülüyor” dedi.
Veteriner Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi Başhekimi Elitok, kısırlaştırılan hayvanların yeniden yaşam alanlarına bırakıldığını, bu hayvanların aşılı olduğunun kulaklarındaki küpeden anlaşıldığını söyledi. Doç.Dr. Elitok, kulağında küpe bulunan hayvanlardan korkulmamasını, aşılı oldukları için bu tür hayvanların hastalık taşımayacağını bildirdi.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim