Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı! Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı!
  Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekili CHP Sakine Öz, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, daire müdürleri, il genel meclisinde grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleri ve bedensel engelliler katıldı. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yıldız, engellilerin toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu artık farkına varıldığını dile getirerek, “Artık destek görmeye ve ilimizden tutulmaya başlandı. Bu akülü tekerlekli sandalyeler bizi hayata bağlayan araçlardır’’ diye konuştu. AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ise, “Meclis olarak akülü tekerlekli sandalyeleri teslim etmek önemli değil. Önemli olan bedensel engellilerimizin bu araçları kullanabilecek belediye alt yapısının olması. Ayrıca engellilerimizin şehir merkezinde bir tuvalet sıkıntısı var. Bunun için eğer belediyemiz bir yer bulursa il özel idaresi olarak bedensel engellilerimiz için tuvalet yapmaya hazırız’’ dedi.
Engellilerin artık özgürlüklerine kavuşmaya başladığını söyleyen CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise,“CHP olarak ta engellilerimizin engellerini aşabilmesi noktası gereken neyse yapmaya hazırız’’ diye konuştu.
Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Artık engellerin sıkıntısını bilen ve çözüm üreten engelsiz bir hükümet var. Geçmişte engelliler her zaman unutulmuştu. Hükümetimiz döneminde engellilerin sorunları tek tek ele alınarak sorunlara çözüm üretilmeye başlandı. Yani engellileri görebilen engelsiz bir hükümet var. Sosyal devlet ilkesi çerçevesinde sorunlara çözüm üretiyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesiyle hareket ediyoruz. Eskiden engelliler için yasal düzenleme yokken, şimdi engellilerimiz için yasa çıkartıyoruz. Onların haklarını koruyan bir çalışma yapıyoruz. Engellilerimizin sosyal yaşama dair ne eksikleri varsa hepsi giderilecek. Belki bazı hastanelerde veya hava alanlarında akülü tekerlekli sandalyelerin sarj edebilecekleri mini istasyonlar vardır. Ama park, bahçelerde, kahvehane köşelerinde kurulan mini sarj istasyonları yok. Manisa İl Genel Meclisi bir ilki başararak 40 ayrı noktada akülü tekerlekli sandalyelerin sarj edilebileceği mini istasyonlar kurdu.’’dedi.
Manisa’nın engelli dostu bir şehir olduğunu altını çizen Vali Daşöz, ise belediye alt yapı hizmetlerinin bedensel engellilerin rahatça hareket edebilecek şekilde olması gerektiğini dile getirdi. Akülü tekerlekli sandalye dağıtım törenin ardından protokol üyeleri ile birlikte GEDAŞ tarafından şehir merkezinin 40 ayrı noktasına yapılan mini şarj istasyonlarından bir tanesinin açılışı yapıldı.

İzmir haber
Editör: TE Bilişim