Bodrum’da facia !!! Bodrum’da facia !!!
Edinilen bilgiye göre; Milas Aydınlıkevler Mahallesi’nde yeşil alanda kuru otlardan başlayan yangın tandır ocağı yanında bulunan çalı ve odunları tutuşturdu. Sıcak havanın da etkisi ile güçlenen yangın bir anda yol kenarında park halindeki aracı tutuşturdu ve 3 katlı binanın çatısına sıçradı.
Aydınlıkevler Mahallesi 3. Sokak’ta bulunan yeşil alanda başlayan ot yangını kimse müdahale etmeyince konutların bulunduğu alana sıçradı. Alanda bulunan tandır fırını ve yanındaki ot ve odun yığınına sıçrayan alevler sıcak havanın da etkisi ile bir anda çevreyi tehdit etmeye başladı. Yükselen dumanlar ve büyüyen alevlerin ardından ihbar edilen yangına Milas İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kısa sürede müdahale etti.
Müdahalenin 3 araçla yapıldığı yangın, kalabalığın meraklı bakışları arasında kısa sürede kontrol altına alınmasına rağmen, alevler ve sıcağın etkisiyle yolun diğer tarafında bulunan ve arızası nedeni ile park halinde duran bir otomobil ile 3 katlı bir binanın çatısına sıçrayınca alevler korku dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Söndürme ve soğutma çalışmalarının başarı ile yapıldığı yangında çalışmalar kısa sürede tamamlanırken, bazı vatandaşlar duruma duyarsız kalmayarak itfaiye personeline yardım ederek yangının büyümesini önlemeye katkı sağladı.
Otluk alanda başlayan yangın sonucu, bir araç ve bir binanın çatısı ile tandır fırını maddi zarar görürken, bir kişide fenalaşarak baygınlık geçirmesi sonucu 112 ekiplerinin müdahalesi ile ayakta tedavi edildi.


Editör: TE Bilişim