Rize’de Çay Sezonu Yılanla Başladı. Rize’de Çay Sezonu Yılanla Başladı.
  Ahmetbeyli Baradan mevkiinde dün sabah yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmek isteyen teknenin batması sonucu 61 kişi öldü. Acı haberi öğrenen mülteci yakınları Suriye’den Özdere Jandarma Karakolu’na geldi. Yaklaşık 2 bin kilometrelik yoldan geldiğini söyleyen Abdülaziz Hüseyin, karısını ve üç çocuğunu kaybettiğini 2 çocuğunun ise kurtulduğunu öğrendiğini söylerken zor anlar yaşadı. Kurtulan çocuklarını göremediği için zaman zaman karakol önünde sinir krizleri geçiren Hüseyin, “Buraya gelip buradan Avrupa’ya gideceklerdi. Ailem Gaziantep’teki sınır kapısından girdi. Telefonla olayı duyar duymaz yola çıktım. İki gündür yollardayım. Yetkililerden çocuklarımı görmek için yardım istiyorum. Cenazelerimizi almak istiyoruz” dedi. Bazı mülteci yakınları, gazetecilerin çektiği fotoğraflarda yakınlarının sağ olduğunu görünce duygulu anlar yaşadı.
Cenazelerin ise morglara kaldırıldığı ve organizasyonla bağlantılı olarak 3 kişinin jandarma tarafından Basmane semtinde gözaltına alındığı 2"sinin savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.
öte yandan arama kurtarma çalışmaları kapsamında, tekneden yüzerek karaya çıktığı belirlenen 3 kişinin daha bulundu. Olayda sağ kurtulanların sayısının 49'a yükselirken işlemlerinin tamamlanması sonrası Bornova ilçesi Işıkkent semtindeki Yabancılar Konukevi'ne gönderileceği belirtildi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim