Genel Kurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi’nin talimatıyla meydana gelen ordu, Mursi yandaşlarına karşı operasyon başlattı. Askerler havaya ateş açtı. Göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Meydanda bulunan bazı çadırlar ise iş makineleriyle yerinden söküldü.

Mısır’da dün gerçekleşen ordu müdahalesi sonrası bir cadde üzerinde yanarak ölmüş cesetler bulundu.

Dün ordu güçlerinin başkent Kahire’de yüzlerce göstericiye ateş ederek öldürmesi sonrası yeniden alevlenen protestolarda bir grup gösterici henüz belirlenemeyen bir sebeple ölmüş olarak bulundu. İzleyenlerin kanını donduran görüntülerde yanarak ölen insanların yanında yanmış çadır parçalarının bulunması da dikkat çekti.

Mursi yanlılarına müdahalede yüzlerce kişi  hayatını kaybetti. Şiddetli çatışma ve protestolar bütün ülkeye yayılırken, Türkiye'de ise ünlü isimlerden sert tepkiler geldi.

 

Siyaset, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri Twitter adreslerinden #MısırdaKatliamaSon hashtagini takipçileri ile paylaşarak protesto ettiler.

 

İşte o tweetler: 

 

Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği

Aylin Nazlıaka: Dünyanın tüm acıları hepimizin. Ölü sayısına göre matematiği yapılabilir mi hiç acıların! #MısırdaKatliamaSon

 

Sermiyan Midyat: Hiçbir düşünce şiddetle, baskıyla, ölümle yok olmaz. Her ölüm gelecekte intikam doğurur. Fikir kurşun geçirmez. #MısırdaKatliamaSon

 

Ece Erken: Askeri darbe, diktatörlüklere, halka zulme HAYIR! #MısırdaKatliamaSon

 

Onur Akay: Bu katliama duyarsız kalmak imkansız. Ben insanım diyebilen herkes #MısırdaKatliamaSon diyebilmelidir.

 

Barbaros Şansal: #MısırdaKatliamaSon hemen! üstelik Mısır ordusu ne zamandan beri lacivert üniforma giyiyor ve baltacılar gözlerden silinmeden ?

 

Ferhat Göçer: Mısır haberleri korkunç.Yüzlerce ölü binlerce yaralı.Acıyla ibretle izlediğimiz #MısırdaKatliamaSon 

 

Behzat Ç: Katliama sessiz kalmayın #MısırdaKatliamaSon

 

Yekta Kopan: Mısır'da zulüm ve kan varken, güne umutla başlamak zor #MısırdaKatliamaSon

Editör: TE Bilişim