İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
 AK Parti Milletvekili Nesrin Ulema ile AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanı, İl Gençlik ve Kadın Kolları, mahalle ve köy muhtarları ve bazı STK temsilcileri ziyarete katıldı. Milletvekili Nesrin Ulema, gündemdeki barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Türkiye’nin başta terör olmak üzere tüm sorunlarını ortadan kaldırmak için yola çıktıklarını belirten Ulema, şöyle konuştu: “Biz, Türkiye’nin bütün meselelerini çözmek için yola çıktık ve ülkemize hizmet etme yürüyüşümüzde en büyük gücü milletimizden aldık. Çünkü bizim anlayışımızda ırkçı ve tek tipçi bir anlayış yok. Türkiye’de yaşayan bütün unsurlar Türk, Kürt, Laz, Arap ve Çerkez kim varsa hepimiz biriz. Yetmiş altı milyon insanımızı etnik yapılarına göre ayırmayı reddettik. Yaşayan bütün etnik kimlikler bizim kardeşimizdir. Hepsiyle birlikte mutluyuz ve daha büyük bir Türkiye çabasındayız. Aramızdaki meseleleri, Türkiye’de geçmişte yapılan hataları sulh ile çözerek birlik ve beraberliği somut manada gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız süreç böyle bir süreç. Biz, Başbakanımızın tabiriyle zor olanı kolaylaştırmak için çalışıyoruz, sadece laf üreterek, oy avına çıkarak kolay olanı değil.”



Ulema, terörle mücadelenin askıya alındığı gibi bir durumun sözkonusu olamayacağını vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şunu ifade etmeliyim ki terörle mücadele askıya alınmış değildir. Art niyet görülürse anında karşılığı verilir. Bu süreç sadece silahların susmasını değil teröristlerin silahlarını bırakıp ülkeyi terk etmesini gerektiren bir süreçtir. Süreci sabote etmek isteyenlerin olduğunu biliyoruz. Bu kronikleşmiş sorundan beslenenler, nemalananlar şiddeti tek çözüm olarak görüp Türkiye’yi kaosa sürükleme çabasındadır. Ancak, bilmiyorlar ki Türkiye artık eski Türkiye değil. Güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ve diğer unsurlarıyla birçok ülkenin gıpta ettiği bölgesel ve küresel güç olma yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye var artık. Sayın Başbakanımızın söylediği gibi bu ülkenin milli değerleri hiçbir şekilde dün pazarlık konusu yapılmadı, bugün de yapılmıyor yarınlarda da yapılmayacaktır. İnanıyorum ki milletimizin desteği, güveni ve duasıyla bu meseleyi çözeceğiz. Türkiye bu kronik sorunu çözerek geleceğe emin adımlarla yürüyecektir."
Sorunların ve çözüm arayışlarının dile getirildiği toplantıda ilçede yapılacak ve devam eden proje ve yatırımlar konusunda katılımcılara bilgi verildi. Toplantının ardından esnafı ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, burada esnafın sıkıntılarını dinleyerek not aldı.

Editör: TE Bilişim