Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı Merkez Bankası Politika Faizini 250 Baz Puan Artırdı
 Tehlikeli Maddelerin Taşınmasında Kullanılan Ambalajların, Tankların ve Kapların Test, Sertifikalandırma ve Muayenelerinin Yapılması Yetkilendirme Protokolü' imza töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. İmza törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk katıldı. 
Bakan Ergün yaptığı konuşmada, tehlikeli atıkların taşınması, bunların taşındığı araçlar ve kaplar, ambalajlanmasının ve yeterli basınç düzeyine sahip olmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Birisinin bunu test etmesi lazım. Bunu da başkası test ediyor. Yurtdışına gönderiyor 'Bunu bir test edin' diyoruz. Onlar da bizden canının istediği kadar para istiyor. Yaptığı işi kendin test edemiyorsan bu nasıl iş" dedi. Kalite ve standardın önem kazandığına dikkati çeken Ergün, bunların belgelendirilmesi önemine işaret etti. Gelişmiş ülkelerin önemli bir bölümünün üretimin yanında standardizasyonun belgelendirilmesi konusunda çok büyük paralar kazandığını söyleyen Ergün, bu alanın çok geniş ve eğitimli insan gücünün gerekliliği olan bir alan olduğunu ifade etti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, çok önemli bir işbirliğinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Türkiye bir alanda daha dışa bağımlılıktan kurtarılıyor. Tehlikeli malların karayolu, denizyolu, havayoluyla taşınmasında kullanılan kapların, tehlikeli madde taşıyan ambalajların bütün testleri, standardizasyonu ve bu konudaki yetkinlik kendi kuruluşlarımızın eline geçiyor" dedi. 
Protokolle çok önemli bir adım atıldığına dikkati çeken Yıldırım, bakıldığı zaman yapılacak çok fazla işin olduğunu söyledi.

"PROJE DAHİLİNDE 20 MİLYONU AŞAN BİR YATIRIM YAPILACAK"
TSE Başkanı Şentürk ise, proje dahilinde 20 milyonu aşan bir yatırım yapılacağını belirterek, 6 tane kimyasal temizleme istasyonun da devreye alınacağını bildirdi. Hiçbir eksikliğin kalmaması için gerekli çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Şentürk, 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla gerekli hizmetin verileceğini ifade etti. 

Editör: TE Bilişim