Fidan Dağıtımı Devam Ediyor ! Fidan Dağıtımı Devam Ediyor !
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20 inci maddesi gereğince yapılan toplantıda çeşitli komisyonların kararları görüşülürken, Ödemiş’in il olması, motodrag pistinin ihalesinin iptal edilmesi ve Üzümlü Barajı için istenen katkı payı gibi konular görüşüldü.
İl olma konusunda belediyenin başvuru yapması, belediye meclisinde kabul edildi.

Rahmanlar Barajı yapımı konusunda DSİ’nin istediği % 52’lik katkı payının ise belediye bütçesinden karşılanmasının hem imkansız hem de yasal olmadığı bildirildi. Yapılan görüşmelerde, belediyenin önceki dönemlerden bu yana gelen borçlarının bulunduğu ve DSİ tarafından istenen katkı payının ödenmesinin mümkün olmadığı belirtildi. AK Deniz Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre Ödemiş’in il olacak kriterler arasında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Bekir Keskin, meclis toplantısında konuyu gündeme getirdi. CHP ve AK Partili belediye meclis üyeleri il olma konusunda başvuru yapılması kararını oy birliği ile kabul ettiler.

Belediye başkanı Bekir Keskin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İl olacak ilçelerin objektif olarak belirlenmesi önemli bir problemdir. Türkiye’de il olması uygun olan ilçeler sıralamasında Analitik Hiyerarşi Proses (AHP) yöntemi kullanılarak il olmaya uygun yüzde 33’lük derecede önem arz eden Alanya, Bandırma, Fethiye, Elbistan, Erciş, Ereğli ve Bergama ilçeleri arasında Ödemiş din de adı anılıyor. Diğer ilçeler il olmak için kendi bölgelerinin milletvekilleri ile görüşmeler yaparak İçişleri Bakanlığına müracaatlarını yaptılar.

Biz de Ödemiş ilçesi olarak müracaatımızı yapmak için belediye meclisinden yetki istiyoruz. Ödemiş merkezi 80 bin çevre ilçeleri ile 200 bini aşan nüfusu, kent ekonomisi ve ticaretin gelişmesinde önemli bir merkez konumundadır. Belediyemiz, Deneme Bilim Merkezi, Kent Arşivi ve Müzesi, Kadın Sığınma Evi, Kız Öğrenci ve Konuk Evi, Huzurevi ve Yaşlı Barınma Evi ile Sosyal Yardımlaşma Kurumları ile de belediyelerden istenen şartları kusursuz olarak yerine getirmiştir.Son günlerdeki bütünşehir projesi ile düzenleme yapılırsa belediye hizmetleri yönünden İzmir’e bağlanacağız. Gelirimizin yüzde 30’u Büyükşehir’e aktarılacaktır. İller Bankası payı da yüzde 30-40 civarında kısmi kesintiye uğrayacak ve hizmetler büyükşehirden aktarılacaktır.

Alt yapısını tamamlamış kentlerin il olma konusundaki önceliği üzerine bu girişimi başlatmış bulunmaktayız. Ödemiş il olmayı bekleyen örnek ilçeler arasında olup, atık su ve içme suyu arıtma ve mandıralar ön arıtma tesisleri, ayrı ayrı yağmur suyu ve kanalizasyon hatları bulunarak alt yapı hizmetlerini tamamlamıştır.İlçemiz kent planlaması konusunda da çalışmalarını hızla sürdüren modern bir kenttir. İl olması konusunda raporlarımızı hazırlayarak ısrarcı olmaya siz belediye meclis üyeleri, siyasi partilerimizin, odalarımızın sivil toplum kuruluşları ile siyasi bir kimlik taşımadan el birliği ile sürdürmeye devam edeceğiz.”dedi
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Bekir Keskin, 82 ZAV 01 plakayı belediye meclis üyelerine göstererek destek istedi. CHP ve AK Parti’li belediye meclis üyeleri çalışmalara destek vereceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim