13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 Ödemiş süs bitkileri fuarını ziyaret eden ekibimiz Kardelen Fidancılık sahibi Selahattin Altun bey ile röportaj yaptı. Selahattin bey hem sektörün sorunlarını anlattı hemde Ödemiş Fuarının yıldızı olmalarına sebep olan Kahvaltı hakkında bizlere bilgi verdi. 



Selahattin Altun; Ödemişteki süs bitkileri fuarına gelen ziyaretçilerin en büyük sorunu kalma problemi yanında kahvaltı problemi idi.  Kardelen fidancılık olarak birlik beraberliği sağlamak ve böylece ödemişin misafir perverliğini göstermek adına fuar boyunca 4 gün her sabah öğlen saatlerine kadar kahvaltı hizmeti vermeye başladık. Başlatmış olduğumuz kahvaltı sistemini zamanla geleneksel hale getirdik. Allah izin verirse bu güzel organizasyonunu devam ettirmek istiyoruz'' dedi.



Söktörle alakalı sorduğumuz soruya ise; Sektör kendi başına ayakta kalmakta, Devletten tek istediğimiz Ankarada Süs bitkileri bürosu açmak ve bizlere 5 yıl geri ödemesiz en az 10 yıllık düşük faizli kredi vermesidir. Böylece söktör birkaç yıl içerisinde inanılmaz noktalara gelecek. Şuanda sektörümüz 10 milyon TL gibi bir rakam ürünü ithal etmektedir. Etrafımızdaki bir çok devlet özellikle Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri bu bitkilere tabiri caizse aç vaziyette. Bütün bu ülkeler süs bitkilerini Hollanda ve İtalya'dan alıyor neden bizden almasın dedi. 



Ödemiş süs bitkileri fuarı pazar günü sona ererken herkesin aklında Kardelen fidancılığın bütün misafirlere ikram ettiği o muhteşem kahvaltı kaldı. 



Bizleri de Bu güzel ortama davet eden ve misafirperverliğini Bütün Türkiye'ye duyuran Kardelen Fidancılık Ailesine teşekkür ederiz. 

















Editör: TE Bilişim