İzmir'de Cinayet İzmir'de Cinayet
Hartum Türk Okulu'nda öğretmenlik yapan Sudanlı gelin ile Türk damadın nikah merasimine davetliler yoğun ilgi gösterdi. 
Türk müteşebbisler tarafından dünyanın dört bir yanında kurulan Türk okulları, ülkeler arası kültürel ilişkilerin de gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Dostluk ve kardeşlik adına açılan bu okullarda görev yapan bazı öğretmenler, bu ülkelerin vatandaşlarıyla evlenerek dostlukları, akrabalık bağları ile de güçlendiriyor. Bunun en son örneği Sudan'da yaşandı. Darfur Türk Koleji'nde İngilizce öğretmenliği yapan Huzeyfe Demirkol, Sudanlı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İhlas Muhtar'ın ile dünya evine girdi.
Ödemiş Birgi Koleji'nde düzenlenen düğün töreninde yüzlerce vatandaş, genç çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Çiftin nikahını Ödemiş Belediyesi evlendirme memuru Ali Kutlu kıydı. Takı merasimleri ise nikahın ardından yapıldı. Sudan'da öğretmenlik yaparken tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini anlatan Türk öğretmen Demirkol, "Orada da naikah yaptık. Gelenekler, adetler, murallar öyleydi. Yani iki düğün yapmış olduk" dedi.
Sudanlı öğretmen gelin İhsal ise, oldukça utangaç bir tavır sergilerken, "Sizin gelenek ve adetleriniz biraz farklı. Ama kırmızı kuşak takma geleneği hoşuma gitti" diye konuştu.
3'ü erkek, 2'si de kız 5 çocuğu bulunduğunu belirten damadın babası İsa Demirkol ve annesi Mülkiye Demirkol, kendilerine böyle bir mutluluk yaşattığı için oğullarına teşekkür etti. Baba Demirkol, "Oğlum ilk önce Hartun'da üniversi okudu ve bitirdi. Sudan ve Türkiye arasında büyük bir köprü kurduk. Sudan'da 3 gün düğün yapmıştık. Şimdi de burada 2 gün düğünümüz oldu“ dedi.
Editör: TE Bilişim