Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı Komşu kavgası kanlı bitti; 1 ölü, 1 yaralı
 Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı beldesinde bulunan Fındıkpınarı İlköğretim Okulu, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında yazın otel olarak kullanılmaya başlanmıştı. Proje dahilinde okul-otel bu yaz ilk müşterilerini ağırladı. 
Otel-okul olarak kullanılan Fındıkpınarı'nda incelemelerde bulunan Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, okul Müdürü Mustafa Karaaydın'dan bilgiler aldı. Müdür Karaaydın, 2011-2012 eğitim yılının başından beri bu projeyi hazırlandıkları belirterek, “28 yatak kapasiteli okul-otelimizin hazırlık faaliyetlerini Okullar Hayat Bulsun projesi yazısının bakanlıktan gelmesinden bir yıl önce başlatarak Kaymakamımız Kamil Kıcıroğlu’na projeyi sunduk. Bu projemize destek veren Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. 7 odalı, 28 yatak kapasiteli, 2 mutfağı bulunan okul-otelimizden sadece buradan kalanlar yararlanmıyor. Çevre sakinleri de gelip tatilcilerle sohbet edip onlarla oyunlar oynuyorlar. Biz buradan kar amacı gütmüyoruz. Bizim için önemli olan şey yayla turizmi ve belde ekonomisinin kalkınmasıdır” dedi.
Karaaydın, otel-okulda gecelik kalma ücretinin odabaşına 10 TL olduğunu da sözlerine ekledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni ise “Mersin’de bu proje ilk defa Kaymakamımızın katkılarıyla Fındıkpınarı’nda gerçekleştirilmiştir. Pansiyon için gerekli malzemeleri Yurt-Kur’a bağlı Davultepe İçel Kız Yurdu’ndan temin ettik. 28 yatak, sandalyeler ve masaları hibe ettikleri için İçel Kız Yurdu yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim