Fidan Dağıtımı Devam Ediyor ! Fidan Dağıtımı Devam Ediyor !
6 Mayıs Pazartesi günü 10.00 ile 13.00 saatleri arasında yapılacak şenlikte kapsamındaki kitap okuma yarışmasına 5, 6, 7 ve 8. sınıflar kategorisinde Dünya Koleji, Zeytinlik Sebahattin Şenocak Ortaokulu, Kaymakçı THK Ortaokulu, Hamamköy Ortaokulu, Bıçakçı Bedriye Baykaş Ortaokulu, Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu, Konaklı Şht. Er Kamil Alkan Ortaokulu ve Ovakent Ortaokulu öğrencileri katılacak.
Aralık ayında Türkçe öğretmenleri tarafından belirlenen sekizer adet kitabı üç ay süresince okuyan öğrenciler, okullarında yapılan elemeler sonrasında seçilerek, okullar arası yarışma için Ovakent’e gelecekler. Şenlik afişinin altında yer bulan destekleyici kuruluşlar aracılığıyla yarışmada birinci olan öğrencilere kitaplık, TDK Büyük Sözlük, madalya ve kitap seti hediye edilecek. Ayrıca yarışma kitaplarını okuyarak gelecek olan seyirci öğrencilerden 16’sına da, 8 GB‘lik flaş disk hediye edilecek.
Bu yıl ayrıca, katılımcı okullardan üçüne Ödemiş Milli Eğitim Müdürlüğü, maliyetleri Bademli Belediyesi ve Konaklı Belediyesi tarafından karşılanan biner lira değerinde üç adet kitap seti, çekilişle hediye edilecek.
Yarışmanın bitiminde, şenliğe davet edilen, dünyada çocuk kitapları dalında Nobel ödülü eş değerinde görülen 2012 Hans Christian Andersen Masalları Ödülü’ne Türkiye’den aday gösterilmiş olan ve ayrıca birçok ödülün sahibi olan çocuk kitapları yazarı Sevim Ak, maliyeti Ödemiş Belediyesinin sponsorluğunda karşılanan 4 bin TL değerindeki 17 farklı kitabını öğrencilere imzalayacak.
İmza töreninin ardından şenliğe katılan tüm izleyicilere Ovakent Belediyesi tarafından ikramlar yapılacak.

Editör: TE Bilişim