Aliağa'da ölü yunus karaya vurdu Aliağa'da ölü yunus karaya vurdu
Aliağa'da müteahhitlik yapan 55 yaşındaki M.Ç. ile kendisini evlendirmek vaadiyle buluştuktan sonra ikram ettikleri meyve suyunun içine ilaç koyarak bayıltan, daha sonra da çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yapan ailenin 5 ferdi ile aracılık yapan kişinin oğlu tutuklandı. 
Edinilen bilgiye göre müteahhit M.Ç, kahvede tanıştığı Halit E. (52) ile sohbet ederken, gurbette yalnız olduğunu ve bir kadının yakınlığına ihtiyaç duyduğunu söyledi. H.E. de, "Bir tanıdığım var, seni evlendirelim. Eşinden ayrılmış iyi bir kadın" diyerek işadamını bir adrese yönlendirdi.
H.E'nin verdiği adrese giden M.Ç. kızın babası H.B (52), annesi Z.B (50) ve gelin adayı K.B. (26) ile tanıştı. Kızın babası H.B. "Bugün nişan yapalım, en kısa zamanda da nikah yaparız. Kızım için 10 altın bilezik, 50 bin lira para ve ev isterim" dedi. Bu sırada M.Ç'ye içine uyku ilacı atılmış meyve suyu ikram edildi. Kısa süre sonra bayılan M.Ç'nin elbiselerini çıkaran kızın kardeşi E.B. kamerayla uygunsuz görüntüler çekti. M.Ç'nin boğazına ip bağlayıp, elindeki bıçakla da vücudunun bazı yerlerini kesiyor gibi yaparak ürpertici pozlar çektiler. 

Polise gitti
Gece yarısından sonra kendine gelen M.Ç. kıyafetlerini giyerek evine gitti. Sabahleyin de avukatıyla savcılığa gidip başından geçen olayı anlattı. M.Ç. kendisine işkence yapan, çıplak görüntü çekerek deşifre etmek isteyen kişilerden şikayetçi oldu. Savcılığın talimatıyla harekete geçen emniyet güçleri, Samurlu Caddesi'ndeki evini kullandırarak aracı olan H.E, oğlu K.E, kızın babası babası H.B, annesi Z.B. ve gelin adayı olarak tanıtılan K.B. ile İ.B ve E.B. adlı çocukları yakalayarak savcılığa çıkardı. "Yağma, hürriyetten yoksun kılma" suçlarından tutuklanmaları için mahkemeye sevkedilen 7 kişiden, ailenin 5 ferdi ile aracılık yapan kişinin oğlu tutuklandı. H.E. ise serbest bırakıldı. 

10 bilezik bulundu
Polisin Samurlu Caddesi'ndeki aracının evinde yaptığı aramada 10 bilezik ile müteahhit M.Ç'nin yanmış haldeki telefonu bulundu. Cihazda yapılan incelemede telefonun kamerası ile çekilen görüntülerle karta ise ulaşılamadı. Polisin E.B'nin çalıştığı markette yaptığı aramada ise bir parfüm kutusuna saklanmış kart ele geçirildi. Müteahhide imzalatıldığı öne sürülen 50 bin liralık senet ise bulunamadı. Bunun üzerine savcılığın talimatıyla Aliağa'daki tüm bankalarda H.B'ye ait olan hesaplar incelendi ve yüklü miktardaki hesaplara tedbir konuldu.

H.E serbest
Mahkeme, elde edilen görüntü ve delileri değerlendirerek, savcılığın tutuklanmalarını istedği 7 kişiden 5'ini tutukladı. Olaya aracı olan H.E'yi tutuksuz yargılanmak üzere denetimli olarak serbest bıraktı. Tutuklanan zanlılar Şakran Cezaevi'ne gönderildi. 

Editör: TE Bilişim