İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği İzmir’de 8 katlı sitede yangın paniği
İmza töreni, bu sabah Kemeraltı Kızlarağası Han’ında düzenledi. İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ile Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız arasında imzalanan protokol, Şekerbank’ın “Kapımız Esnafa Açık” projesi kapsamında esnafa ayrıcalıklar tanıyor. Birçok esnaf ve banka personelinin katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Genel Müdür Yardımcısı Yıldız, “ Proje kapsamında esnafın işlerini kolaylaştırarak rekabet avantajlarını artıracak ve onları teknolojiye, değişime açacak yeni ürünler sunacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile de esnafın uluslar arası standartta hizmet verebilmesi için farklı projeler de geliştireceğiz” dedi.
Her ayın 15’ini “Esnafın Günü” ilan ettiklerini belirten Yıldız, “Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz; her ayın 15’inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın, diyoruz” diye de ekledi.
Esnaflığın bir kültür ve gelenek değeri olduğunu belirten İESOB Başkanı Mutlu da, “Türkiye’de sayıları yaklaşık 2 milyonu bulan ve 150 bini İzmir’de faaliyet gösteren esnaf -sanatkarlar zor koşullar altında çalışıyor, işlerini geliştirmek için yeterli finansman destekleri bulamıyor. Esnaf-sanatkarlar yaşadıkları bu sıkıntılar nedeniyle çoğu zaman işyerlerini kapatmak zorunda kalabiliyorlar. Bu durum ülke ekonomisini ded olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü küçük ve orta ölçekli işyerleri gerek sayıları gerekse yürütüükleri işler bakımından Türk ekonomisinin can damarlarından birini oluşturuyorlar. Esnafın kapısı her zaman açık kalsın, esnafa her zaman ihtiyaç var’ diyen Şekerbank karşılığında hiçbirşey istememiştir. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Proje kapsamındaki işlemler için Şekerbank’ın esnaftan masraf veya komisyon almayacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim