İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele için ‘orman benim’ kampanyası düzenlendi
Öğretmenlerinin tekrar göreve gelmesine kadar çocuklarını sınıflarına sokmayacaklarını ve eylemlerini sürdüreceklerini belirten veliler alkışlı protesto eylemi de yaptı. Burada veliler adına konuşan Sami Devrim adlı veli, okullarında sınıf öğretmenlerinin norm fazlası durumuna gelmesi nedeniyle görev yerlerinin değiştirilmesinin çocuklarını mağdur ettiğini savundu. 
Veli Devrim, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 64. maddesinin 3. paragrafında, 'İlkokullarda sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar' ibaresinin bulunduğuna dikkat çekerek, Ankara'daki bir uygulamayı örnek gösterdi: "Bu yönetmelik neden uygulanmıyor? Norm kadro yönetmeliği, başka hiçbir il ve ilçede bu şekilde uygulanmamakta. Örneğin Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 7.9.2012 gün ve 66276 sayılı yazısında 4+4+4 eğitim sistemiyle eğitim kurumlarının yeniden oluşturulduğu, ilkokullarda eğitim süresinin 4 yıllık bir süreyi kapsaması nedeniyle önceki öğretim yılında 4.'üncü ve 5.'inci sınıf öğrencilerini okutmakta iken, öğrencilerini mezun ederek, boşa çıkan sınıf öğretmenleriyle ilgili yapılacak işlemleri açıkladı. Bu yazıya göre mevcut sınıflarını okutan sınıf öğretmenlerin değişmesi öğrenciler için sorunlara yol açacağından eğitim-öğretimin sağlıklı yürütülebilmesi için sınıf öğretmenlerinin sınıflarının değiştirilmemesi, mevcut öğretmenle eğitim-öğretimin devam etmesi gerektiği belirtilmektir. Aynı şekilde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2 Ağustos 2012 tarih ve 25126 nolu yazısında sınıf öğretmenlerinin mevcut sınıflarını okutmaya devam etmesi talimatı vardır.Komşumuz Aydın ilinde Kuşadası ilçesinde de tüm öğretmenler kendi sınıflarına atanmıştır."
Sorunu ilçe milli eğitim ve okul müdürüne defalarca iletmelerine karşın sonuç alamadıklarından yakınan Devrim, sert konuştu: "Bize herhangi bir çözüm olmadığı söylenmektedir. Biz bu yalana inanmıyoruz. Çocuklarımızın mağdur edilmesinin gerçek nedeni norm kadro yönetmeliği değildir. Müdür yardımcısının ortak kullandığı odada meslektaşı isabey ilkokulu müdür yardımcısının eşyalarını kapı önüne koymasıyla başlamış olan yöneticiler arasındaki husumet büyümüş, okul ve müdürlerin inatlaşıp bina ve yer paylaşımına kadar gitmelerine neden olmuştur. Sonuçta mevcut sınıflarımızı terk etmek zorunda bırakılıyoruz."
Devrim, veliler adına yaptığı ortak açıklamada, okul müdürünün kendi makam odasının eski binada olmasını gerekçe göstererek, eski binada kalmayı tercih ederek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sınıfların bölünerek, öğrencilerin paylaştırılması ve bölünmüş sınıflara öğretmenlerin ataması işlemini de yapmadığını söyledi. 
Devrim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul müdürümüz, kendi makam odasının eski binada olduğunu bahane göstererek eski binayı ve az derslikli binayı tercih etmiştir. Bu kez de Derslik sayısı yeterli olmadığı bahane edilerek; bakanlığın talimatı olan sınıfları bölünerek, öğrencilerin paylaştırılması ve bölünmüş sınıflara öğretmenlerin atanması işlemi de yapılmamaktadır. Selçuk' ta bunca okulda hiç mi derslik yok, hiç mi boş sınıf yoktur? Diğer okullar sorunlarını bu şekilde çözümlemiştir. Diğer illerde öğrenciler mağdur edilmezken niçin bizim okulumuzda çocuklarımız mağdur ediliyor? Bu öğrencilerin başarılı olması istenmiyor mu? Çocuklarımızın öğretmen değişikliği nedeniyle psikolojilerinin bozulacağı neden düşünülmüyor ? Çocuklarımız bu yolla okuldan, Eğitim-Öğretimden soğutulmuş olmuyor mu? Bunun sorumlusu kim? Biz öğrenci velileri olarak çocuklarımızın aynı öğretmenle bir üst sınıfa devam etmesini ve mağdur edilmemesini istiyoruz."
Veliler açıklamanın ardından dağıldı ancak sorun çözülünceye değin her gün saat 14.00'te okul önünde toplanarak, eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. 

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim