Başkan Cemil Tugay;  İzmir Lunapark Kaldırılacak Başkan Cemil Tugay; İzmir Lunapark Kaldırılacak
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 9-11 Ocak tarihleri arasında Selçuk’ta düzenlenen turnuvaya 54 sporcu katıldı. Turnuva sonunda dereceye giren sporculara madalya verildi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ev sahipliğinde Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda 9-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenen turnuvada ilk 10’da yer alan sporcular İzmir’de düzenlenecek olan Satranç İl Turnuvası'na katılacak. Buradaki turnuvada dereceye girecek olan sporcular ise, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.
Turnuvaya Selçuk, Torbalı ve Bayındır ilçelerindeki tüm okullar davet edildi. Yarışmaya sadece Selçuk ve Torbalı ilçesinden gelen sporcular katıldı. 4 kategoride düzenlenen yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere madalyaları törenle verildi.
Ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Sarıyar, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; yarışmaya gösterilen ilgiden dolayı Torbalı ve Selçuk’tan katılan öğrencilere teşekkür etti.
Zeka sporlarının öğrenciler üzerindeki önemini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek ise, bu tür faaliyetlere daha çok öğrencinin katılabilmesi için çaba harcayacaklarını söyledi. Bu organizasyonda büyük emek gösteren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Osman Sarıyar’a teşekkür ettiğini belirten Şimşek, katılımlarından dolayı tüm öğrencilere, öğretmenlere ve organizasyonda görevli satranç öğretmenleri ile hakemlere teşekkür etti.
Turnuvaya ayrıca Belevi Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İlkokulundan tek kız öğrenci katıldı. İrem Karataş isimli kız öğrenciye Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı özel ödül verdi. 
Turnuvada dereceye giren ve madalya alan öğrencilerin isimleri şöyle:
Minikler Kategorisinde sırasıyla; Işıldak Ozan (Torbalı), M.Kemal Kalfaoğlu (Torbalı), üçüncü M.Efekan Şafak (Torbalı), Bora Şenel (Torbalı) ve melih Uzunburun (Selçuk).
Küçükler Kategorisinde sırasıyla; Ozan Ali Nadi Ediz (Torbalı), Ali Değişmez (Selçuk), Ümit Kuruş (Torbalı), Fehmi Utku Karaşahin (Torbalı) ve Çağatay Yetiz (Selçuk).
Yıldızlar kategorisinde sırasıyla; Yunus Arda Emre (Selçuk), Yunus Emre Kuruş (Torbalı), Haktan Mercan (Selçuk), Emre Kurt (Torbalı) ve nevzat Can Uysak (Selçuk).
Gençler kategorisinde sırasıyla; Muhammet Birci (Selçuk), Emre Ulupınar (Torbalı), Yasin Kayalp (Torbalı), Ramazan Süner (Torbalı) ve Ercan Dumlu (Selçuk).





Editör: TE Bilişim