Karabağlarda sahte rakı deposuna baskın Karabağlarda sahte rakı deposuna baskın
 Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, suça sürüklenen çocuk H.K hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılması için iddianame hazırlayıp mahkemeye gönderdi.
H.K, verdiği ifadesinde, Rabia öğretmenin kendisini sigara içerken yakaladığını ve ailesine söyleyeceğini belirttiği için öldürdüğünü söyledi: Rabia öğretmenin daha önce sigara içerken yakaladığını anlatan H.K, şöyle konuştu: "Bunu aileme söyleyeceğini belirtti. Ben de 'Bir daha içmeyeceğim' diye babama söz verdiğimi ve aileme söylememesini istedim. Okula iki gün geç geldim. Babamı okula çağırdılar. Müdür yardımcısının odasında, Rabia öğretmen sigara içtiğimi bir daha söyleyince şok oldum. Kendisinden babama söylememesini istemiştim. Bu sırada müdür yardımcısı babamın yanında bana dosya ile başıma vurdu. Burada gururum incindi. Beni odadan kovdu. Eve gidip bıçak aldım. Annem görünce bıçağı aldı. Ben de pazardan gidip 10 liraya bıçak aldım. Ne yaptığımı bilmiyordum. Babamın karşısında gururum incinmişti. Rabia öğretmeni ders verdiği sınıfa girip bıçakladım." 
Karabağlar ilçesi Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda 25 Eylül'de meydana gelen olayda, öğrenci H.K., önceki sabah okula geç kaldığı gerekçesiyle öğretmeni Rabia Sevilay Durukan tarafından geç kâğıdı alması için müdüre gönderildi. H.K., olay günü de geç kalınca öğretmen Durukan yine aynı işlemi uyguladı. Bunun üzerine H.K. izin kâğıdını öğretmenin yüzüne fırlatıp kendisini bıçaklamakla tehdit etti.
Durukan, tehdit edildiğini okul yönetimine bildirince okul yönetimi de polise haber verdi. Okula gelen polisler, bir süre kaldıktan sonra ayrıldı. H.K., polislerin ayrılmasının ardından evine gidip aldığı bıçakla Rabia Sevilay Durukan'ı öğrencilerin gözü önünde karın ve kalçasından bıçakladı. Durukan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Öğrenci H.K ise gözaltına alındı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen H.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Olaydan sonra nöbetçi hakime ifade veren H.K, tutuklanıp Aliağa Şakran Cezaevi'ne götürüldü.


İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim