13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Beyannameler doğrultusunda tarife belirleyip sulama planı yapacak birlik yönetimi Nisan ayına kadar baraj ile Kaymakçı Eselli mevkii arasındaki üreticilerden sulama için beyannamede bulunmalarını istiyor. Bir yandan kayıt çalışmalarına da devam eden birlik yönetimi üye sayısını 926’ya yükseltti.
“ÜRETİRKEN KAZANMAK İÇİN BİRLİK ÇATISI ALTINDA BULUŞALIM”

Konuyla ilgili bilgi veren Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, “Üreticilerimizin baraj suyundan ekonomik şekilde faydalanmaları için birliğimize üye olmaları ve sulamanın yapıldığı alanlarda ne ekeceklerini birliğimize bildirmeleri gerekiyor. Kayıt faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor. Bir yandan da ilk etap sulamasında üreticilerimizin ne ödeyeceğini belirlemek ve sulama programı hazırlamak üzere beyannameleri kabul ediyoruz. Kısa süre içerisinde 700 dekarlık bir alanda beyanname aldık. Süreç devam ediyor. Baraj suyundan son derece cüzi fiyatlarla faydalanacak olan birlik üyesi üreticilerimiz üretirken kazanacaklar. Günümüzün zorlu ekonomik koşullarında üretirken kazanmanın önemi bir kat daha artmış durumda. Sulama da önemli bir maliyet olduğundan özellikle şu dönemde Beydağ Barajı’ndan Eselli Mevkii’ne ve Emirli köyü civarına kadar olan bin hektarlık bölgedeki üreticilerimiz mutlaka kayıt yaptırmalılar” dedi.

“BARAJ ÇIKIŞINDA ÇALIŞMA VAR, 10 GÜN SU YOK”
Sulama faaliyetinin birlik elemanlarınca yönetileceğini ve planlamanın sürdüğünü de sözlerine ekleyen Kaptan, pazartesi günü Çaylı’da, perşembe günü de Beydağ’da üye kaydı ve beyanname kabulü yapacaklarını kaydetti. Sulama Projesi kapsamında baraj çıkışında bulunan ana basınç düzenleme havuzunun da tamamlandığını ve denemelerin yapıldığını da bildiren Kaptan, “Şu ana dek sulamanın yapıldığı bin hektarlık bölgemize 10 gün boyunca su verilemeyecek. Bunun da nedeni basınç düzenleme havuzda yapılan bağlantı çalışması bir yandan yakın bölgeye su sağlayan sisteme su vermek bir yandan da ana boruyla tüm bölgeye sulama suyunun ulaştırılması için Beydağ Barajı çıkışında bağlantı çalışması var.

Bu çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Çalışmalar boyunca bin hektarlık alanımıza su verilemeyecektir. Ana basınç düzenleme havuzunun yanı sıra ilerleyen aylarda Ödemiş’te iki bölgeye daha basınç düzenleme havuzu kurulacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim